Νέα ένταση Γαλλίας – Τουρκίας μετά από δήλωση Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Date:

Νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Παρισιού – Άγκυρας πυροδοτήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν από την Αλγερία.  Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε μαζική χειραγώγηση σε βάρος της Γαλλίας από «πολιτικούς ισλαμιστές» στην Αφρική. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της Τουρκίας για αυτό, λέγοντας ότι  «η Γαλλία στοχοποιήθηκε από τους “πολιτικούς ισλαμιστές” οι οποίοι είναι εχθρικοί κατά της Γαλλίας».

Ο Μακρόν είπε ακόμη ότι «στην Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα, υπάρχουν δίκτυα ακτιβισμού, νεοαποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές ατζέντες κατά της Γαλλίας» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μόνο ένας εχθρός γι’ αυτούς και είναι η Γαλλία».

Οι δηλώσεις Μακρόν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σχολίασε ότι «οι εχθρότητες στην Αφρική προέρχονται από το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας».

Ειδήσεις σήμερα:Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς – Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου

Κλείσιμο

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Πάνω από 400 τ.χλμ. στη Χερσώνα έχει ανακτήσει ο ουκρανικός στρατός

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως μέσα σε λιγότερο από...

Το χθες και το αύριο της αγοράς Μοδιάνο

Το ιστορικό τοπόσημο της πόλης, άμεσα συνυφασμένο με την...

«Πληρωμένη» απάντηση ΥΠΕΞ στον Λίβυο πρωθυπουργό – Newsbomb – Ειδησεις

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν ατυχείς τις δηλώσεις του Λίβυου επικεφαλής...