Την άνοιξη το μεγάλο “μπαμ” στην τιμή του αερίου

0
108

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η αγορά της ενέργειας θα συνεχίσει να είναι ρευστή τουλάχιστον και για το 2023 εκτίμησε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ε. Μυτιληναίος. Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει την πορεία των τιμών του φυσικού αερίου, υπενθύμισε την πρόβλεψη που είχε κάνει πριν λίγες εβδομάδες στον Κύκλο Ιδεών, όταν είχε προβλέψει ότι η τιμή θα υποχωρήσει ακόμη και στα 100 ευρώ η μεγαβατώρα, μέχρι το τέλος του έτους λόγω της επάρκειας και της μεγάλης προσφοράς του καυσίμου. 

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτά τα επίπεδα τιμών δεν πρόκειται να διατηρηθούν τους επόμενους μήνες. “Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων την Άνοιξη οι τιμές θα ανέβουν ξανά. Θα έχει προηγηθεί ένας χειμώνας με αυξημένη ζήτηση αερίου. Και μετά το τέλος του οι χώρες θα πρέπει να εφοδιαστούν και να γεμίσουν τις αποθήκες τους για το 2023”.

Ο κ. Μυτιληναίος πάντως από την πλευρά του χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” το πλαφόν όπως ορίστηκε στα 275 ευρώ η μεγαβατώρα καθώς όπως σχολίασε αυτό θα σήμαινε τιμή ρεύματος στα 600 ευρώ.

Νέες μονάδες

Ο κ. Μυτιληναίος γνωστοποίησε ότι τον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές της νέας μονάδας CCGT στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Παράλληλα ανήγγειλε και την νέα επένδυση κατασκευής εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στα Σκόπια, που εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρει και τηλεθέρμανση στους κατοίκους των Σκοπίων. 

Εταιρικός μετασχηματισμός

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση να προχωρήσει ο όμιλος σε νέο εταιρικό μετασχηματισμό μετά τη συμπλήρωση μιας πενταετίας από τον προηγούμενο. 

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τον επόμενο μήνα ωστόσο όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος απαιτείται μια νέα ορμή ώστε να προλάβουμε τις επόμενες εξελίξεις. Με τη νέα δομή, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, στόχος είναι να αποκτηθεί μεγαλύτερη ευελιξία και να απλοποιηθούν περισσότερο οι διαδικασίες λειτουργίας της εταιρείας καθώς και να προσελκυθούν επενδυτικά κεφάλαια. 

Επίσης μεγάλη σημασία έχει για τον ίδιο και η ανέλιξη της νέας γενιάς σε διοικητικές θέσεις των τομέων δραστηριότητας της εταιρείας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ