Στην έκδοση senior preferred ομολόγου προχωρά η Εθνική Τράπεζα

0
183

Εντολή στις BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI- Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment Bank έδωσε η Εθνική Τράπεζα για να τρέξουν την έκδοση νέου senior preferred ομολόγου, ενώ τα Investor calls ξεκινούν σήμερα.

Ο τίτλος θα είναι διάρκειας πέντε ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των πρώτων τεσσάρων ετών, δηλαδή τύπου 5NC4 και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό σχέδιο της ΕΤΕ για την ενίσχυση των κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.  

Άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς τόνισε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεάμηνου πως, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, η τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου MREL.

Η έκδοση της Εθνικής έρχεται μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ενώ ο νέος τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και B+ από την S&P. 

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο μήνα, η Alpha Βank προχώρησε επίσης στην έκδοση νέου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, στη δεύτερη σχετική έκδοση που πραγματοποιήθηκε από ελληνική τράπεζα το 2022, έπειτα από εκείνη της Eurobank τον Ιούνιο, ενώ έξοδο στις αγορές αναμένεται να πραγματοποιήσει και η Πειραιώς πριν το τέλος του έτους.

Ελευθερία Κούρταλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ