Το μονοπάτι για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη στο επόμενο Conference League

Date:

Οι τρεις ελληνικές ομάδες που θα βρεθούν στο επόμενο Conference League θα πρέπει να περάσουν τρεις καλοκαιρινούς προκριματικούς, αν θέλουν να μπουν στους ομίλους.

Διαδικαστική θα είναι η τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League, αφού ο Παναθηναϊκός και ο Άρης πήραν τα δύο υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια και θα ακολουθήσουν τον ΠΑΟΚ στο επόμενο Conference League.

Και οι τρεις τους θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία από τον 2ο προκριματικό του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν τρεις γύρους, αν θέλουν να συμμετάσχουν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Τον αντίπαλο τους (που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα νικητής ζευγαριού από τον 1ο προκριματικό) θα τον μάθουν σε έναν μήνα, στις 15 Ιουνίου, ενώ οι αγώνες για τον 2ο προκριματικό θα διεξαχθούν στις 21 και 28 Ιουλίου.

Με συλλογικό ranking 25.000 βαθμούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μέχρι τους ομίλους, ενώ ο Άρης και ο Παναθηναϊκός που θα μπουν με 5.640 βαθμούς, θα πρέπει να περιμένουν για να δουν σε ποιο γκρουπ θα τοποθετηθούν.

Τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό θα διεξαχθούν 4/11 Αυγούστου, ενώ τα πλέι-οφ στις 18 και τις 25 του ίδιου μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση αποκλεισμού δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία (όπως συμβαίνει στα προκριματικά Champions και Europa League), αφού οι ομάδες αποχαιρετούν οριστικά την Ευρώπη, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με ΑΕΚ και Άρη.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με