Τους «έδωσε» η ερωμένη του πατέρα τους

Date:

Η συμμορία που σκόρπισε τον φόβο και τον τρόμο στην Αθήνα. Σαν σήμερα, η κατάθεση που έβαλε τέλος στην δράση της και έφερε τη σύλληψή τους.

Τέλη δεκαετίας του 1920 και την Αθήνα έχει τρομοκρατήσει το ελληνικό ντουέτο «Μπόνι και Κλάιντ», μαζί με τους συνεργούς τους. Τα αδέρφια Ανδρέας και Κούλα Χριστοφιλέα διέπραξαν εγκλήματα που ακόμα και σήμερα σοκάρουν και αποτέλεσαν τον «φόβο και τρόμο» της εποχής, με τις αστυνομικές αρχές τότε να έχουν αναγάγει σε Νο.1 αναγκαία σύλληψη της συμμορίας.

Η δράση τους ξεκίνησε, όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου, με τον Ανδρέα Χριστοφιλέα, το 1926 να στέλνει εκβιαστικές επιστολές σε πλούσιους, απαιτώντας από αυτούς χρήματα. Υπέγραφε μάλιστα ως «Ροκαμβόλ». Ήταν το όνομα ενός ήρωα αστυνομικών μυθιστορημάτων περιπέτειας του Γάλλου, Ponson du Terrail. Λίγους μήνες αργότερα, μαζί με τον οικογενειακό φίλο του Θανάση Ντούνη και την κοπέλα του Ντούνη, Άννα, οργάνωσαν νέο σχέδιο. Οι δύο κοπέλες της συμμορίας, Άννα και Κούλα, θα πήγαιναν σε διάφορα σπίτια ως υπηρέτριες, με ψεύτικα ονόματα φυσικά και μετά από λίγο καιρό, θα έκλεβαν από τα σπίτια χρήματα και τιμαλφή και θα εξαφανίζονταν.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με