Τα πρώτα ανταλλάγματα; Ειδικοί εκτιμούν πως ο αγοραστής-μυστήριο σουηδικών Carl-Gustaf είναι… η Τουρκία

Date:

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η Ουκρανία ή η Τουρκία θα μπορούσαν να είναι ένας πιθανός αγοραστής

Η σουηδική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία Saab ανακοίνωσε την πώληση εξαρτημάτων για το τυφέκιο χωρίς ανάκρουση Carl-Gustaf σε έναν πελάτη που δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Saab, η συνολική αξία παραγγελίας είναι 643 εκατομμύρια SEK (65,2 εκατομμύρια δολάρια) και οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το 2022 και το 2023.

Η φύση του κλάδου είναι τέτοια που, ανάλογα με τις συνθήκες που αφορούν το προϊόν και τον πελάτη, δεν θα ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε τις αμυντικές ικανότητες των πελατών μας με τις κορυφαίες παγκοσμίως λύσεις μάχης εδάφους. Αυτή η παραγγελία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι λύσεις μας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας», λέει ο Γκέργκεν Γιόχανσον, επικεφαλής της επιχειρηματικής θυγατρικής Dynamics της Saab.

Φορητό από άνθρωπο και πολλαπλών ρόλων, το όπλο Carl-Gustaf δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η Ουκρανία ή η Τουρκία θα μπορούσαν να είναι ένας πιθανός αγοραστής.

Είναι εμφανές γιατί η Ουκρανία θεωρείται πιθανός αγοραστής, ωστόσο το γιατί οι ειδικοί ρίχνουν το βλέμμα και στην Άγκυρα, οδηγεί πολλά συμπεράσματα.

Καθώς Ελσίνκι και Στοκχόλμη έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως για την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ), η Τουρκία – το γνωστό “μαύρο πρόβατο” στη Δύση – απειλεί με βέτο, στην προσπάθειά της να αποκομίσει κέρδη.

Η απόκτηση οπλικών συστημάτων μπορεί να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, καθώς ο εκσυγχρονισμός και η διατήρηση της πολεμικής μηχανής της Τουρκίας αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για το καθεστώς Ερντογάν.

 

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με