«Τα μισά κρυολογήματα θα είναι κορονοϊός» προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες

Date:

efsyn. gr

Εάν έχετε πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι Covid, προειδοποιούν Βρετανοί ερευνητές.

Η ομάδα μελέτης «Zoe Covid» παρακολουθεί την πανδημία χρησιμοποιώντας σχόλια από το ευρύ κοινό και εκτιμά ότι οι μισοί από τους ανθρώπους με συμπτώματα κρυολογήματος έχουν στην πραγματικότητα κορονοϊό.

Περιγράφουν μια «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Περίπου 144.000 άνθρωποι προσβάλλονται ημερησίως και μετά αισθάνονται αδιαθεσία. Για τους περισσότερους, ο κορονοϊός είναι μια ήπια ασθένεια. Μερικοί δεν έχουν καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή ασθένεια σε μερικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εάν έχετε συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, κάντε ένα τεστ Covid, λέει ο επικεφαλής επιστήμονας, καθηγητής Τιμ Σπέκτορ. «Ο αριθμός των νέων συμπτωματικών περιπτώσεων έχει εκτιναχθεί την τελευταία εβδομάδα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα θετικό κρούσμα στην παραλλαγή Όμικρον θα μοιάζει πολύ περισσότερο με το κοινό κρυολόγημα, ξεκινώντας με πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο. Χρειάζεται μόνο να ρωτήσετε έναν φίλο που έχει πρόσφατα βρεθεί θετικός για να το μάθετε. Πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως τα δημόσια μηνύματα για να σώσουμε ζωές» υπογράμμισε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 106.122 νέα κρούσματα κορονοϊού την Τετάρτη – ξεπερνώντας τα 100.000 για πρώτη φορά. Με τις λοιμώξεις να διπλασιάζονται κάθε δύο έως τρεις ημέρες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι ανησυχούν για την πίεση που θα μπορούσε να ασκήσει αυτό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι προκαταρκτικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η παραλλαγή του κορονοϊού Όμικρον είναι πιο ήπια, με λιγότερους ανθρώπους να νοσούν σοβαρά από ό,τι με άλλες παραλλαγές. Ωστόσο, ένα τεράστιο κύμα λοιμώξεων θα εξακολουθούσε να σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και πολλοί γιατροί και νοσοκόμες θα νοσήσουν από κορονοϊό. Συνιστάται στους πολίτες να κάνουν rapid tests Covid πριν συναντηθούν με φίλους και συγγενείς τα Χριστούγεννα.

Οι δοκιμές πλευρικής ροής βοηθούν στον εντοπισμό περιπτώσεων σε άτομα που μπορεί να μην έχουν συμπτώματα αλλά εξακολουθούν να είναι μολυσματικά και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

«Μόλις σκότωσα τον μπαμπά μου»: Η ιστορία-σοκ που έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

Ο Anthony Templet δεν έχασε χρόνο για να πει στην τηλεφωνήτρια...

Ευρώπη: Χωρίς ηγεσία στη δίνη των κρίσεων

Η μία κρίση διαδέχεται την άλλη και η Ευρωπαϊκή...

Αυτοκίνητο στο Σικάγο «γκάζωσε» και σκότωσε τρεις ανθρώπους

Tρεις άνδρες σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο...