Στον «αέρα» το Podcast για τα 30 χρόνια από τις αντεπαναστατικές ανατροπές με καλεσμένη την Αλ. Παπαρήγα (VIDEO)

Date:

Δείτε το Podcast της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Καλεσμένη  είναι η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκπομπή μεταδίδεται από το κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube (δείτε πάνω το link) και από τις πλατφόρμες που φιλοξενούν podcasts (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts).

Βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 1991. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατεβαίνει από το Κρεμλίνο στη Μόσχα. Γραφόταν η «τελευταία πράξη του δράματος» των αντεπαναστατικών ανατροπών στην ΕΣΣΔ. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 1991, απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΣΣΔ, η Αλέκα Παπαρήγα, ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τότε, δήλωνε: «Πρόκειται για μια εξέλιξη τραγική για τους λαούς της ΕΣΣΔ, αλλά οι διεθνείς επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικές και απρόβλεπτες».

Ακριβώς 30 χρόνια μετά, η ΚΝΕ καλεί στο Podcast της, την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πιάνοντας το νήμα από εκείνες τις μέρες, επιδιώκοντας να δοθούν απαντήσεις στις δεκάδες ερωτήσεις που τίθενται καθημερινά από νέους και νέες για εκείνη την περίοδο, για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, για τις αιτίες ανατροπής του, αλλά και για την πρόταση του ΚΚΕ σήμερα.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

CNN: Ποια ελληνική πόλη επιλέγει μεταξύ των πιο εντυπωσιακών στην Ευρώπη

Δεν είναι άλλη από το πανέμορφο Ναύπλιο.«Ο πανέμορφος αυτός...

Μπροστά σε νέο Ψυχρό Πόλεμο

Σαν ξαφνική σπίθα που βρίσκει ξεχασμένα φιτίλια σε παλιές...

CNN: Ποια ελληνική πόλη επιλέγει μεταξύ των πιο εντυπωσιακών στην Ευρώπη

Δεν είναι άλλη από το πανέμορφο Ναύπλιο.«Ο πανέμορφος αυτός...