Προσοχή χρήστες Android: Εφαρμογή στο Play Store κλέβει τους κωδικούς σας

Date:

Την προσοχή των χρηστών Android τηλεφώνων συστήνει το ρεπορτάζ του Threat Post, το οποίο αποκαλύπτει ότι μια εφαρμογή που μετράει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες downloads υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία και ειδικά τους κωδικούς των λογαριασμών σας. 

Ο λόγος για την εφαρμογή “Craftsart Cartoon Photo Tools“, η οποία έχει σημαδευτεί ως ένα spyware ικανό να κλέψει όλα τα στοιχεία και τους κωδικούς από τα social media προφίλ που διατηρείτε. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Pradeo το εν λόγω app κουβαλάει μέσα του μια βερσιόν του malware “Facestealer” και προσποιείται ότι είναι ένα πραγματικό app επεξεργασίας φωτογραφίας. 

Ο ανυποψίαστος χρήστης νομίζει ότι κατέβασε μια εφαρμογή που δημιουργεί μια καρτουνίστικη βερσιόν του εαυτού του, ωστόσο στην πραγματικότητα ρουφάει κάθε πληροφορία για το Facebook λογαριασμό σας, τα emails, τις IP διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, συζητήσεις, ιστορικό συνομιλιών, στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλα πολλά.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το Craftsart Cartoon Photo Tools μετράει πάνω από 100.000 downloads που σημαίνει ότι πρακτικά όλες αυτές οι συσκευές έχουν μολυνθεί. 

Το Facestealer είναι ένα γνωστό malware που έχει εισχωρήσει στο Google Play και στο παρελθόν από trojanized εφαρμογές. Συνιστούμε λοιπόν προσοχή στις εφαρμογές που κατεβάζετε ακόμη κι αν είναι από το Play Store. 

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

29/6/22: Η μικρότερη μέρα που βίωσε ο πλανήτης Γη στην ιστορία του

Η 29η Ιουνίου του 2022 ήταν η μικρότερη μέρα...

Έρχεται το Σεπτέμβριο και αλλάζει για άλλη μια φορά τα δεδομένα

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσει η Apple τη...

Η ημέρα μεγαλώνει και οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμη την αιτία

Η διάρκεια της μέρας στον πλανήτη μας ξαφνικά φαίνεται...

Τα sneakers από τα Zara στο χρώμα της πούδρας που θα φορέσετε και καλοκαίρι

Αν και η θερμοκρασία απαιτεί ανοιχτά παπούτσια, υπάρχουν μέρες...