Οπαδός της «επίπεδης Γης» απέδειξε σε πείραμα ότι η Γη είναι σφαιρική (video)

Date:

Ζούμε στην εποχή όπου οι θεωρίες συνωμοσίας και η κάθε λογής αντιεπιστημονική και παράδοξη άποψη ευδοκιμεί. Ένα κλιπ που επανεμφανίστηκε και κάνει θραύση στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ένας οπαδός της θεωρίας της «επίπεδης Γης» διέψευσε ο ίδιος τα «πιστεύω» του ενώ έκανε πείραμα για να αποδείξει ότι ο κόσμος που ζούμε δεν είναι στρογγυλός.

Οι συνωμοσιολόγοι της Επίπεδης Γης πιστεύουν ότι ο πλανήτης είναι μία ευθεία που έχει τέρμα και ότι δεν έχει το σφαιρικό σχήμα που όλοι γνωρίζουμε βασισμένα πάνω στα εκατοντάδες ντουκουμέντα καταγραφής από το διάστημα. Ένας θεωρητικός flat earther λοιπόν κατά λάθος απομυθοποίησε τον εαυτό του.

Ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του «Behind the Curve» (2018) έγινε viral στο Reddit αφού παρουσίασε τον οπαδό της θεωρίας να στήνει ένα πείραμα για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, αλλά στην πραγματικότητα να αποδεικνύει το αντίθετο.

Πώς το πείραμα γύρισε μπούμερανγκ

Στο πείραμα, ο άνδρας κάνει τρύπες σε δύο κομμάτια σανίδας. Οι σανίδες απέχουν μια απόσταση μεταξύ τους και τοποθετεί μια κάμερα μέχρι να δείξει απευθείας στο κέντρο και των δύο οπών.

Εάν η Γη είναι επίπεδη, ο θεωρητικός πιστεύει ότι κάποιος θα πρέπει να μπορεί να ρίξει φως με έναν φακό και από τις δύο τρύπες χωρίς να βρίσκει κανένα εμπόδιο λόγω της καμπυλότητας της Γης.

Στο βίντεο, ένα γραφικό έδειχνε τη θεωρία που εξηγούσε ότι εάν η Γη ήταν στρογγυλή, το άτομο θα έπρεπε να κρατήσει τον φακό πάνω από το κεφάλι του για να εξηγήσει την καμπυλότητα, ώστε η κάμερα να μπορεί να δει το φως και από τις δύο τρύπες.

Καθώς το πείραμα ξεδιπλώνεται, το άτομο κρατά τη δάδα στο ίδιο επίπεδο με τις τρύπες, αλλά δεν εμφανίζεται φως στην κάμερα. Στη συνέχεια, το κρατούν πάνω από τα κεφάλια τους και το φως εμφανίζεται.

Ο συνωμοσιολόγος φαινόταν χαμένος και το μόνο που κατάφερε να πει για το «εύρημά» του ήταν: «Ενδιαφέρον».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δ. Αφρικής μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Ο Ναντίρ -όπως ονομάστηκε ο αφρικανικός κρατήρας διαμέτρου...

Ανακαλύφθηκε στη Δ. Αφρική μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Ο Ναντίρ, όπως ονομάστηκε ο αφρικανικός κρατήρας διαμέτρου τουλάχιστον...

Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000-series στις 29 Αυγούστου – AMD

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και...

Αφρική: Ανακαλύφθηκε πιθανός μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν, μέσω ανάλυσης σεισμικών δεδομένων,...