Ολυμπιακός: Ο Ονιεκούρου αδιάφορος δεν είναι αλλά δεν του βγαίνουν όσα θέλει να κάνει στο γήπεδο (poll) | Blog – Δημήτρης Τομαράς

Date:

Ο Ονιεκούρου μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta τις αγωνιστικές του εντυπώσεις για τον παίκτη.

Ο 24χρονος διεθνής winger αναμφίβολα είναι ένας παίκτης που κόστισε πολλά στον Ολυμπιακό. Ο Χένρι Ονιεκούρου αποκτήθηκε με ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ και με ένα συμβόλαιο επιπέδου Ελ Αραμπί. Άρα και με βάση τα οικονομικά δεδομένα και σύμφωνα με το background και το βιογραφικό του ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά.

Ο Ονιεκούρου λοιπόν παρά το γεγονός ότι σε σχέση με άλλους εξτρέμ – όπως π.χ. ο Λόπες και κυρίως στο ξείνημα της σεζόν αυτό – έχει πάρει παραπάνω ευκαιρίες από τον Μαρτίνς δεν έχει δώσει αυτά που θα περίμενε ο ίδιος και αυτά που θα περίμεναν στον Ολυμπιακό από εκείνον.

Τι κάνει και τι όχι στο γήπεδο ο Ονιεκούρου

Έχει τη σημασία του και την αξία του να δούμε το τι προσφέρει και τι όχι στον αγωνιστικό χώρο ο Ονιεκούρου. Να βάλουμε κάτω τα συν και τα πλην. Πάμε λοιπόν…

Τα συν

  • Πολύ γρήγορος παίκτης είτε έχει τη μπάλα στα πόδια του είτε όχι
  • Παίκτης που τακτικά είναι πιο σωστός και γυρίζει πίσω για να δώσει βοήθειες στην άμυνα
  • Δεν βγάζει αδιαφορία αλλά φαίνεται πως η πίεση να αποδώσει καλά τον επηρεάζει

Τα πλην

  • Δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στο ένας με έναν αρκετές φορές
  • Δεν κερδίζει τόσο πολύ τις… μονομαχίες με τους αντιπάλους
  • Δεν κάνει την καλή επιλογή είτε για την τελική πάσα είτε για την τελική προσπάθεια χάνοντας έτσι φάσεις για γκολ και γενικά δεν του βγαίνουν αρκετά πράγματα που θέλει να κάνει στο γήπεδο παρότι ενίοτε βγάζει καλές συνεργασίες με παίκτες όπως ο Τικίνιο

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω θα θεωρήσει πως τα συν με τα πλην είναι το ίδιο. Προφανώς και δεν ισχύει αυτό. Ο Ονιεκούρου βγάζει διάθεση να προσφέρει, έχει ταχύτητα και καλή φυσική κατάσταση αλλά δεν κάνει τη… δουλειά του. Ποιά είναι αυτή ως εξτρέμ; Μα να… ξεκλειδώνει διαρκώς τις αντίπαλες άμυνες, να βγάζει ασίστ και να σκοράρει. Με 1 γκολ και 1 ασίστ σε 21 αγώνες εννοείται πως δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.

Ο αποκλεισμός από την Εθνική Νιγηρίας δεν ήταν έκπληξη αλλά αποτελεί… καμπανάκι και ευκαιρία μαζί

Σε αυτό το σημείο ο Ονιεκούρου μοιάζει λίγο με τον Μαντί Καμαρά. Ο αποκλεισμός των δύο από τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους ήταν ένα… καμπανάκι ή εάν θέλετε ένα… χαστούκι. Περισσότερο για τον Μαντί αλλά και για τον Ονιεκούρου είναι πλήγμα.

Αρκεί για να βγάλει από πάνω του το όποιο βάρος και να τον κάνει να αποδώσει πιο καλά; Αυτό θα φανεί στη συνέχεια και σίγουρα στις αρχές του Γενάρη με την επανέναρξη των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Αρκεί να δει και ο ίδιος πως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι εξτρέμ του Ολυμπιακού είχαν πιο μεγάλη βελτίωση από εκείνον μες στη χρονιά. Παράλληλα για τον Ονιεκούρου είναι και μία ευκαιρία: να δείξει πως μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα, να προσφέρει πιο ουσιαστικά αλλά και δικαιώσει τις προσδοκίες του Ολυμπιακού που τον εμπιστεύθηκε.

Powered by Quiz Maker

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με