«Οι περισσότεροι δεν λένε τη λέξη καρκίνος, εγώ το είπα από την αρχή»

Date:

Η αλήθεια είναι, ότι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όπως έτρεχα τον μαραθώνιο, διένυσα κι αυτή τη διαδρομή του μαραθωνίου της ζωής μου. Με χαμόγελο. Πήγαινα στο νοσοκομείο να κάνω τις χημειοθεραπείες μου, έτρεχα το πρωί, πήγαινα το πρωί στο στάδιο, γύρναγα σπίτι, μετά πήγαινα στο Metropolitan να κάνω τις χημειοθεραπείες μου, την επόμενη μέρα ξαναπήγαινα για προπόνηση με όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει η χημειοθεραπεία σε ένα σώμα, δεν είναι εύκολο.

Όλοι γνωρίζουμε τι κάνουν οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Σταματούσα, έκανα εμετό, μου πέφταν τα μαλλιά, συνέχιζα, είχα όλη αυτή τη δυσφορία, τον πόνο στο σώμα. Εννοείται, ότι όταν κάνεις χημειοθεραπείες, το σώμα σου ολόκληρο καίγεται. Αυτό, όμως, που δεν κάηκε ποτέ, ήταν το μυαλό μου. Το μυαλό μου έλεγε: «Ωραία, έχεις περάσει τόσους μαραθωνίους, τώρα θα διανύσεις έναν νέο μαραθώνιο, θα μάθεις τι σημαίνει αυτός ο μαραθώνιος, ο μαραθώνιος της ζωής σου».

Πολλές φορές είχα υποστηρίξει γυναίκες με καρκίνο του μαστού, όταν πήγαινα στο «Άλμα Ζωής» κι έδινα την εκκίνηση και τους μιλούσα. Θυμάμαι, ότι τους είχα πει: «Τώρα, είμαι μία από σας. Τώρα διανύω αυτόν τον μαραθώνιο και θα τον τερματίσω με τις λιγότερες δυνατές απώλειες». Όταν αγαπάς τη ζωή, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν έχει σημασία τι περνάς μέσα σου. Θα το διανύσεις, θα το περάσεις, θα τελειώσει και θα προχωρήσεις. Αυτό είναι όλη η ιστορία.

Τον μαραθώνιο που μου έδωσε αυτή η ζωή, τον ευχαριστώ, διότι κατάλαβα για άλλη μία φορά από τι είμαστε πλασμένοι. Όταν κρατάς μόνο τα θετικά, αφήνεις τα αρνητικά. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, οι οποίες υποφέρουν. Γυναίκες, οι οποίες, διανύοντας αυτή τη διαδρομή με τις χημειοθεραπείες περνούν κατάθλιψη, παίρνουν πολλά κιλά, μένουν σε μία λέξη: καρκίνος. Εγώ μόλις έφευγα από το νοσοκομείο, αυτή τη λέξη την ξεχνούσα. Δεν υπήρχαν φάρμακα, δεν υπήρχε τίποτα. Προχωρούσα στη ζωή μου. Πρόσεχα τη διατροφή μου, πρόσεχα το πώς κινούμουν μέσα στην ημέρα. Θυμάμαι, ότι έβλεπα ταινίες που μου έδιναν μόνο γέλιο, μόνο χαρά. Αφού με κοιτάζαν όλοι κι έλεγαν: «Γιατί χαίρεσαι τόσο πολύ;». Χαίρομαι, γιατί ξέρω ότι θα τερματίσω νικήτρια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσω.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με