Λευκορωσία: «Μια δυτική ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία θα φέρει Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Date:

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο αυταρχικός ηγέτης της Λευκορωσίας, προειδοποίησε ότι η πολωνική πρόταση για την ανάπτυξη δυτικής ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως γράφει το CNN, o Λουκασένκο, ο οποίος επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν η πρόταση της Πολωνίας υιοθετηθεί «θα σημάνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πολύ τεταμένη», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας δήλωσε ότι θα πρέπει να σταλεί μια διεθνής ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία και να της δοθούν τα μέσα για να αμυνθεί. Αρκετές δυτικές χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε, κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα προκαλέσει άμεση ρωσική απάντηση, που θα οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Πολωνίας την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Θα ήταν μια πολύ απερίσκεπτη και εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι οποιαδήποτε πιθανή επαφή μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων «θα μπορούσε να έχει σαφείς συνέπειες, που θα ήταν δύσκολο να αποκατασταθούν».

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Φινλανδία: Τι απαντά η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν μετά τη διαρροή βίντεο από «άγριο πάρτι»

Πολλοί πολίτες την υπερασπίζονται, μιλώντας για σεμνοτυφία - "Κάνω πάρτι...

Ιστορικοί λένε ότι έλυσαν το μυστήριο για το… τι απέγιναν όλοι οι σκελετοί

Το ερώτημα του τι απέγιναν οι σοροί των περισσότερων...

Σάνα Μαρίν: Λικνίζεται σε πάρτι μαζί με την παρέα της

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις ροκ εμφανίσεις της η...