Τέλος τα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ στην Ευρώπη από το 2035

0
69

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΣ/ EUROKINISSI

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε ότι όσοι έχουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως το 2050.

Από το 2035 δεν θα πωλούνται πλέον στην Ευρώπη νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό επικύρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δέσμης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής Fit for 55. Όσοι έχουν αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως το 2050.

Ωστόσο, άλλα σημαντικά μέρη της πρότασης έχουν κολλήσει στο Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές καταψήφισαν πρώτα τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας εκπομπών CO2, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών για δημιουργία συμμαχιών με την ακροδεξιά. Τι προηγήθηκε; Αιφνιδιαστικά οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά και οι Πράσινοι απέρριψαν το κείμενο με το επιχείρημα ότι λόγω της ένταξης μιας σειράς τροπολογιών, δεν ήταν αρκετά φιλόδοξο.

Τελικά, το κείμενο αυτό μαζί με δύο άλλες βασικές προτάσεις, στάλθηκαν πίσω για περαιτέρω συζητήσεις, γεγονός που εξόργισε την ομάδα του ΕΛΚ.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στην ειδική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για να προσπαθήσει να επιτύχει συμβιβασμό για το πακέτο Fit for 55, το οποίο στοχεύει στην προσαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ κατά 55% έως το 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ