Ουκρανός υποστράτηγος: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε απελευθερώσει 100% την Χερσώνα

0
38

Η Ουκρανία σχεδιάζει να απελευθερώσει τη Χερσώνα και να τερματίσει την ενεργό φάση του πολέμου μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό δήλωσε ο Ντμίτρο Μαρτσένκο, Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε συνέντευξη στο RBC Ukraine.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το ποια εδάφη μπορούν να απελευθερώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του έτους, ο Μαρτσένκο απάντησε:

«Η Χερσώνα θα απελευθερωθεί 100%. Δηλαδή, θα απελευθερώσουμε την Χερσώνα κι αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενεργού φάσης του πολέμου. Θα ακολουθήσουν μόνον μερικές ακόμη στρατιωτικές ενέργειες τοπικού χαρακτήρα. Αλλά μέχρι το τέλος του έτους, πρέπει να τελειώσουμε την κύρια φάση αυτού του πολέμου».

Όπως αναφέρει η ουκρανική Pravda, ο Μαρτσένκο απέφυγε να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την έναρξη της ουκρανικής στρατιωτικής αντεπίθεσης στη Χερσώνα, αλλά ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής «να κάνουν λίγη υπομονή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν θα είναι όσο αργά περιμένουν όλοι, θα είναι σύντομα».

Τέλος ο Ουκρανός υποστράτηγος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι κατακτητές στην περιοχή της Χερσώνας δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα ψευδοδημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία, επειδή «ο λαός της Χερσώνας αντιστέκεται λυσσαλέα».

Πηγή: pravda.com.ua

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ