Ολλανδία: Μεταλλαγμένη χελώνα με δύο κεφάλια και έξι πόδια

0
41

Δεν πίστευε στα μάτια του ο εκτροφέας χελωνών Ruben van Schoor όταν μια μεταλλαγμένη χελώνα με δύο κεφάλια βγήκε από το αυγό της.

Μιλώντας για το πρωτόγνωρο θέαμα που αντίκρισε όταν η χελώνα βγήκε από το καβούκι της, είπε: «Είναι πολύ παράξενο. Η φίλη μου το είδε πρώτη και ήρθε σε μένα και μου το έδειξε. Σκέφτηκα ‘Ω, Θεέ μου, αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν’, οπότε κοιτάξαμε μαζί μέσα από τα αυγά και τότε είδαμε, ναι, είναι πραγματικά αλήθεια – δύο κεφάλια».

Μοιράζονται τα κύρια όργανα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Star, ο κ. Van Schoor, από την Ολλανδία, πίστευε ότι το ζώο ήταν καταδικασμένο να μην ζήσει αρκετά χρόνια, αλλά η χελώνα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, αποκαλύπτοντας ότι και τα δύο κεφάλια μοιράζονται τα κύρια όργανά τους μειώνοντας τις πιθανότητες μιας θανατηφόρας ιατρικής επιπλοκής.

Κάθε κεφάλι ελέγχει δύο μπροστινά πόδια και ένα πίσω πόδι, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα αργοκίνητη σε περίπτωση επίθεσης ενός θηρευτή.

Έχει ζήσει περισσότερο απ΄ότι περίμεναν

Ο ίδιος εξήγησε: «Σκέφτηκα ‘εντάξει, αυτή η χελώνα θα ζήσει για μερικές μέρες, γιατί δεν είναι κάτι συνηθισμένο και μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα’. Αλλά τώρα ζει για περισσότερες από δύο εβδομάδες – φαίνεται να είναι υγιής. Το βασικό είναι ότι υπάρχει μία χελώνα – άρα έχει ένα σύνολο πνευμόνων, μία καρδιά, ένα στομάχι. Αν ήταν δύο, τότε η πιθανότητα επιβίωσης είναι μικρότερη, επειδή δεν μπορούν να αναπτυχθούν, δεν υπάρχει χώρος.Αλλά είναι μόνο μια χελώνα με δύο κεφάλια».

Σημειώνεται πως οι αφρικανικές  χελώνες – το τρίτο μεγαλύτερο είδος χελώνας στον κόσμο – μπορούν να ζήσουν έως και 150 χρόνια, ενώ μέσος όρος ζωής είναι πάνω από 70 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ