Νορβηγία: Θανάτωσαν τη Freya, τον θαλάσσιο ίππο

0
41

Η Freya, ο θαλάσσιος ίππος που είχε γίνει η μασκότ σε φιορδ του Όσλο, θανατώθηκε εν μέσω φόβων για την ασφάλεια των πολιτών, όπως ανακοίνωσαν Νορβηγοί αξιωματούχοι.

Το θαλάσσιο θηλαστικό εξακοσίων κιλών που σκαρφάλωνε σε σκάφη, συχνά καταστρέφοντάς τα, είχε κερδίσει τις καρδιές των ντόπιων που, κόντρα στις επανειλημμένες συστάσεις των αρχών να μην πλησιάζουν το ζώο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, σε μια περίπτωση, οι αρχές αναγκάστηκαν να αποκλείσουν μια περιοχή κολύμβησης καθώς η Freya κυνήγησε μια γυναίκα μέσα στο νερό.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Αλιείας της Νορβηγίας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες ενός μικρού συγκεντρωμένου πλήθους -που περιλάμβανε και παιδιά- που στεκόταν σε απόσταση μισού μέτρου από το θαλάσσιο θηλαστικό.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός, Frank Bakke-Jensen ανακοίνωσε πως η απόφαση για την ευθανασία του ζώου ελήφθη «βάσει μιας συνολικής εκτίμησης της συνεχιζόμενης απειλής που συνιστούσε για την ασφάλεια των ανθρώπων».

«Από τις επί τόπου παρατηρήσεις της περασμένης εβδομάδας, κατέστη σαφές πως το κοινό αγνόησε τις συστάσεις να κρατά αποστάσεις από τον θαλάσσιο ίππο. Συνεπώς, η διεύθυνση του υπουργείου κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πιθανότητα για πιθανή βλάβη στους ανθρώπους ήταν υψηλή και πως η ασφάλεια του ζώου δεν μπορούσε να διατηρηθεί».

Λόγω της συμπεριφοράς των πολιτών, οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν αποκλείσει την πιθανότητα μεταφοράς της Freya από το φιορδ ή στη χειρότερη περίπτωση και της θανάτωσής της, σενάριο που τελικά προκρίθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ