Νικήτρια η Ουκρανία στη Eurovision 2022- Στη θέση 8 η Ελλάδα

0
88

H Oυκρανία ήρθε πρώτη στο 66o διαγωνισμό της Εurovision, με  τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

Η συμμετοχή της Ελλάδας, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τελικά βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας συγκέντρωσε 631 βαθμούς.

Η ελληνική συμμετοχή πήρε 6 δωδεκάρια και συνολικά 158 ψήφους από τις κριτικές επιτροπές.

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας οι επιτροπές είχαν οδηγήσει στην πρώτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η επιθυμία του κοινού ήταν διαφορετική: στήριξε σαρωτικά την Ουκρανία, στον απόηχο του πολέμου.

Αξιοσημείωτη στιγμή για τους Έλληνες τηλεθεατές ήταν όταν ο παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης λίγο μετά την συμμετοχή της Σουηδίας, είπε.

«Δεν σχολιάζω τίποτα, γιατί την Πέμπτη που το σχολιάσα, ένας μού έγραψε ότι σχολιάζω σαν κακιά αδερφή», είπε. Και συνέχισε: «Αδερφή είμαι. Αλλά όχι κακιά. Είμαι καλή! Και όμορφη και έξυπνη και πετυχημένη… ξέρετε… Και μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε. »

Ο Γιώργος Καπουτζίδης που έγινε ευρύτερα γνωστός με την σαρωτική επιτυχία του «Παρα πέντε», χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια τη δημοφιλία του για να ευαισθητοποιήσει το μεγάλο κοινό σε ζητήματα ρατσισμού και σεξισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ