Μόσχα: Φορτηγό με 150 πτώματα Ουκρανών μαχητών στο Αζοφστάλ

0
35

AP Photo/Alexei Alexandrov, File

Σύμφωνα με τον ρώσικο στρατό, ο ουκρανικός άφησε ένα όχημα με 152 σορούς στα υπόγεια της χαλυβουργία Αζοφστάλ, στην οποία είχαν ταμπουρωθεί επί σχεδόν τρεις μήνες μερικές χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμοι να παραδώσει τις σορούς, τις οποίες ανακάλυψαν στρατιώτες σε ένα φορτηγό – ψυγείο, κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στο εργοστάσιο.

«Μέσα στο ψυγείο, το σύστημα ψύξης του οποίου ήταν εκτός λειτουργίας, φυλάσσονταν 152 σοροί μαχητών και στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων», αναφέρει το υπουργείο υποστηρίζοντας πως κάτω από τα πτώματα βρέθηκαν και τέσσερις νάρκες.

«Η ρωσική πλευρά θα φροντίσει να παραδώσει τις σορούς που βρέθηκαν μέσα στο εργοστάσιο στους ουκρανούς εκπροσώπους», προστίθεται και αναφέρεται ότι η Μόσχα δεν έλαβε κανένα αίτημα από την πλευρά του Κιέβου για την ανάκτησή τους.

Οι τελευταίοι μαχητές βγήκαν από το εργοστάσιο και παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ 16 και 20 Μαΐου, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών. Περίπου τους 2.500 Ουκρανοί μαχητές κρατούνται σήμερα από τους Ρώσους, οι οποίοι σκοπεύουν να τους δικάσουν ως εγκληματίες πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ