Μεγάλο ενδιαφέρον στην συζήτηση με θέμα «Σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ» (ΦΩΤΟ)

0
100

Αυτό, σύντροφοι και φίλοι, είναι ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Ότι τις δύσκολες και σύνθετες συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των συνέπειών του στην οικονομία που έχουμε μπροστά μας, ο λαός είναι ικανός να τις αντιμετωπίσει, να σηκώσει κεφάλι και αυτή του η δύναμη πολλαπλασιάζεται με ένα ισχυρό ΚΚΕ, γιατί είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα, με τον λαό πρωταγωνιστή.

Είναι η μόνη δύναμη που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, που βάζει επιτακτικά το ζήτημα της απεμπλοκής.

Στην πορεία εμπλοκής της χώρας μας στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων έχουν μεγάλη ευθύνη τόσο ή ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όλοι τους χέρι – χέρι, βήμα το βήμα προώθησαν χωρίς κανένα δισταγμό τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και κατευθύνσεις στην περιοχή μας.

Όλοι τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις συμφωνούν με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και μετά την πρόσφατη σύνοδό του. Οι εξοπλισμοί που ήρθαν ήδη στη Βουλή ξεπερνούν 3,1 δισεκατομμύρια. Συμφωνούν με το νέο επικίνδυνο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ και τη διεύρυνση της λυκοσυμμαχίας με Φινλανδία και Σουηδία. Συμφωνούν με τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

Μόνο οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ ράγισαν το γυαλί της ευρωατλαντικής συναίνεσης. Οι μπογιατισμένες ΝΑΤΟικές φρεγάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα μπλόκα σε ΝΑΤΟικές αμαξοστοιχίες και κομβόι στην Αλεξανδρούπολη, οι μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις ενάντια στον πόλεμο, οι αμέτρητες συσκέψεις και περιοδείες για την ενημέρωση του λαού και την οργάνωση του αγώνα ήταν μερικές μονάχα από τις αγωνιστικές στιγμές που σημάδεψαν τους προηγούμενους μήνες.

Ήταν συνέχεια μιας σταθερής, αταλάντευτης δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια σε κάθε πολεμική επέμβαση και ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν έως τις μαχητικές πορείες και δράσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το ΚΚΕ ήταν ο οργανωτής του αγώνα.

Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουμε και σήμερα σύντροφοι και φίλοι βάζοντας προμετωπίδα να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων, να ακυρωθεί η ελεεινή Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Αυτός ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας µας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι σύντροφοι και φίλοι η πραγματική ελπίδα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για την εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην αμφισβήτηση των συνόρων της χώρας.

Και το λέμε αυτό γιατί την τελευταία περίοδο εξελίσσονται γοργά τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, οξύνεται η αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και δεν είναι απίθανη ακόμα και η εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου.

Ενάντια σε όλα αυτά ο λαός μπορεί και πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία, ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πάλης µε όλους τους λαούς, µε αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, µε τον λαό αφέντη στον τόπο του, µε την εξουσία στα δικά του χέρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ