‘Λαϊκός ήρωας’ ο άνδρας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

0
44

Την υποστήριξη της κοινής γνώμης κέρδισε ένας ένοπλος που εισέβαλε σε  κεντρική τράπεζα της Βηρυτού και κράτησε ομήρους, διεκδικώντας πρόσβαση στα δικά του χρήματα.

Κραδαίνοντας ένα κυνηγετικό όπλο και απειλώντας πως θα λουστεί με βενζίνη, για να αυτοπυρποληθεί, ο Bassam al-Sheikh Hussein ζητούσε να του επιτραπεί να σηκώσει μέρος των καταθέσεών του (που ανέρχονταν συνολικά σε 210.000 δολάρια) προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο πατέρας του.

Στον Λίβανο, που διέρχεται μια από τις χειρότερες τραπεζικές κρίσεις,  ισχύουν capital controls και επιτρέπεται στους Λιβανέζους να σηκώνουν ελάχιστα χρήματα κάθε μήνα. Αυτό έχει προκαλέσει οργή στους πολίτες καθώς δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Η κίνηση του 42χρονου να εισβάλει στην τράπεζα κέρδισε την συμπάθεια των πολιτών που νιώθουν οι ίδιοι όμηροι των τραπεζών.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν έξω απο την τράπεζα και δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Bassam al-Sheikh Hussein και μάλιστα κάποιοι δήλωσαν οτι τον θαυμάζουν.

“Δεν είναι ληστής, ζητά αυτό που είναι δικό του” είπε ένας απο τους παρευρισκόμενους. “Οι αγαπητοί μας ηγέτες εστειλαν  τα δισεκατομμύρια τους σε ελβετικές τράπεζες με τη βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας και άφησαν εμάς να υποφέρουμε. Όλος ο Λίβανος θέλει να το κάνει αυτό” πρόσθεσε.