«Καρατομήθηκε» ο Διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας – «Πλήρωσε» τις εκρήξεις στην Κριμαία

0
41

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία, παύθηκε των καθηκόντων του ο Ναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ, Διοικητής του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Την πληροφορία μεταδίδει ο Ουκρανός δημοσιογράφος και βετεράνος Βίκτωρ Κοβαλένκο, που επικαλείται ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατά τον Κοβαλένκο, ο Ναύαρχος Οσίποφ είχε δεχθεί επίπληξη μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του Moskva – σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες που όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί ο Οσίποφ τότε είχε συλληφθεί – αλλά μετά τις εκρήξεις στην Κριμαία απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Αντικαταστάτης του Οσίποφ φέρεται να είναι ο αντιναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, 59 ετών. Έχει διατελέσει Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.

Την πληροφορία για την απομάκρυνση του Οσίποφ θεωρούν ως δεδομένη κι άλλοι έγκυροι όσον αφορά στις πληροφορίες τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνδέοντάς την επίσης με το «μυστηριώδες περιστατικό» στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι επιφορτισμένος εν μέρει και με την αεράμυνα στην περιοχή που περιλαμβάνει την Κριμαία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ είχε προχωρήσει σε δηλώσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος είχε ελέγξει προσωπικά τις ικανότητες αεράμυνας του Moskva, πιστοποιώντας την επιχειρησιακή λειτουργία των οπλικών συστημάτων να αποκρούσουν εισερχόμενες πυραυλικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα δεν έχει παραδεχθεί, ούτε καν υπονοήσει, πως οι εκρήξεις στην αεροπορική βάση στην Κριμαία οφείλονται σε ουκρανική επίθεση. Άλλωστε όπως έχει ήδη επισημάνει το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα σήμαινε την αδυναμία της ρωσικής αεράμυνας να αποτρέψει τέτοια χτυπήματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ