Ιεράρχης της ΑΕΟ καλεί πιστούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

0
54

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/08 20:17

h1VHe 

Στους πιστούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) απευθύνθηκε μέσω Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Ρόβνο και Οστρόγκ κ. Ιλαρίωνας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης της ΑΕΟ μέσω ανάρτησης επισημαίνει την έλλειψη επιθυμίας των πιστών να μεταπηδήσουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία, ενώ τους μέμφεται για έλλειψη πατριωτισμού.

«Μέχρι προσφάτως αισθανόταν κανείς μια μεγάλη έξαρση και μια πραγματικά ειλικρινή επιθυμία πολλών κοινοτήτων ακόμη και ιερέων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία να ενωθούν με την πραγματική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας…Όμως ολοένα και περισσότερο αισθάνεται κανείς ένα παράξενο καθησυχασμό ακόμη και κάποια ψυχρή και υποκριτική πεποίθηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία. Δυστυχώς, διαδίδονται ακόμη και τρομερές φήμες για τη νίκη του Πούτιν και τον επικρατούντα ρόλο της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία» – αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία για την «υποκριτική θέση έναντι του πολέμου» και απαιτεί από τους πιστούς της να μεταπηδήσουν αμέσως στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Στην Ουκρανία ουδέποτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει τίποτε το Ρωσικό!…Επομένως παρακαλώ παρά πολύ: είτε επιλέξτε την Ουκρανία, είτε μαζέψτε τις βαλίτσες σας και ταξιδεύστε με τον ιδιωτικό σας «θεό» στην Ρωσία! Αυτή τη θέση τη θεωρώ δίκαιη και δεν δέχομαι αντίρρηση….Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα ολοκληρωθεί δια παντός μόνον τότε όταν στην Ουκρανία δεν θα μείνει ούτε ένας προδότης ή εραστής του “ρωσικού κόσμου”» – υπογραμμίζει ο Ουκρανός Ιεράρχης.

Εμφανίσεις: 74707

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ