Θρίλερ για τους αμάχους στη Μαριούπολη

0
81

Αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού που μεταφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στη Μαριούπολη βρίσκεται στη Ζαπορίζια, χωρίς να μπορεί να ξεκινήσει, καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας.

Η συνοδεία πέντε οχημάτων υποστήριξης και δύο φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην πολιορκημένη πόλη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι.

AP Photo/Vadim Ghirda

Η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε χθες ότι θα μπορούσε να επιβλέψει την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη σε λεωφορεία που παρείχε η ουκρανική κυβέρνηση. Τα 45 λεωφορεία ξεκίνησαν χθες Πέμπτη, αλλά, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, σταμάτησαν στο λιμάνι Μπερντιάνσκ, που ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ένας μικρός αριθμός λεωφορείων μπόρεσε να επιστρέψει ανεξάρτητα στη Ζαπορίζια με πολίτες που διέφυγαν από τις μάχες σε άλλες περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού είναι απίθανο να προχωρήσει χωρίς να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές. Παραμένει ασαφές αν τα 30 εναπομείναντα λεωφορεία, που πιστεύεται ότι παραμένουν στο Μπερντιάνσκ, προχωρούν με ή χωρίς την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ