Η Μελόνι διατηρεί το νεοφασιστικό σύμβολο στο κόμμα παρά τις διαμαρτυρίες

0
40
Παρά την σειρά εκκλήσεων να αλλάξει γνώμη και να βγάλει την νεοφασιστική φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της, η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει το συγκεκριμένο βήμα.

Σε συνέντευξή της την Κυριακή στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Μελόνι τονίζει ότι «η φλόγα την οποία διακρίνει κανείς στο σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά αποτελεί την αναγνώριση της πορείας μιας δημοκρατικής δεξιάς, στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σειρά αναλυτών, τις περασμένες ημέρες, υπογράμμισε ότι η φλόγα αυτή συμβολίζει την φωτιά η οποία συνεχίζει να καίει, υποτίθεται, στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Το κόμμα που πρώτο είχε χρησιμοποιήσει το σύμβολο αυτό, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν το MSI (Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα), το οποίο και ήταν πολιτικός κληρονόμος του φασιστικού κόμματος.

Στις εκκλήσεις που τις τελευταίες ώρες απευθύνθηκαν στην Μελόνι να αλλάξει το σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας, ξεχώρισε εκείνη της ισόβιας γερουσιαστή Λιλιάνα Σέγκρε, 91 ετών, η οποία επέζησε των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και διηγείται στους Ιταλούς νέους πώς προέκυψε και επιβλήθηκε η ναζιστική και φασιστική θηριωδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που νεαρός κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στη Θεσσαλονίκη! – Δείτε το βίντεο

Η Ικαρία γιόρτασε το πρώτο vegan πανηγύρι της με φυτικά λουκάνικα και μπιφτέκια

Δείτε βίντεο: Μεγάλος υδροστρόβιλος στην Χαλκιδική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ