Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και επαγρύπνηση στα νησιά

0
46
Ερωτηθείς αν φοβάται ένα «θερμό καλοκαίρι», ο υπουργός Μετανάστασης, απάντησε ότι «έχουμε ξαναπεράσει ξανά τέτοια ένταση και την έχουμε αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα. Η δημιουργία έντασης στο Αιγαίο δεν κάνει καλό σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως η χώρα μας ξέρει πως να αντιμετωπίζει της προκλήσεις».

Κατέληξε τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει επενδύσει στον εξοπλισμό στον αέρα και στη θάλασσα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υβριδική απειλή. 

«Τείχος» στον Έβρο, επαγρύπνηση στα νησιά

ε μια ερμηνεία της «πολιτικής κλιμάκωσης του Ερντογάν» προβαίνει η Die Welt, συνάγοντας το συμπέρασμα ότι «ένα χρόνο πριν από τις εκλογές το κόμμα του χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο πληθωρισμός στη χώρα κυμαίνεται στο 70%». Επιπλέον, για «θερμό καλοκαίρι» στο Αιγαίο κάνει λόγο η Frankfurter Rundschau, εξηγώντας πως «η τουρκική κυβέρνηση οξύνει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα». «Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλεί τη γειτονική χώρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Κως, η Λέσβος και η Σάμος», καταλήγει.

Εσωτερική κατάρρευση

Στην πραγματικότητα, η παραπαίουσα οικονομία της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με το ράλι του πληθωρισμού εντείνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία αντανακλάται στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων του κυβερνητικού συνασπισμού, που φέρνουν το ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και τον Κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πίσω στις δημοσκοπήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ