‘Δεν δώσαμε κίνητρα και τώρα ψάχνουμε άτομα να εργαστούν στον τουρισμό’

0
47

Ο Αργύρης Νταουλιάρης έχει DNA καλής ζωής. Μισός Έλληνας, μισός Γάλλος και δύσκολα θα ξεχώριζε κανείς ποια είναι η δική του αγαπημένη πατρίδα. Ο ίδιος τις έχει ενώσει, φτιάχνοντας ένα sui generis χαρακτήρα που μαζί με τη ζωή του, τον έχει αφιερώσει στον τουρισμό, στα ξενοδοχεία. Στη γνώση και την εκπαίδευση.

Γεννημένος στην Ελλάδα με πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα, σπούδασε στις – τότε σπουδαίες – τουριστικές Σχολές της χώρας. Αποφοίτησε πρώτος, κερδίζοντας μια μεγάλη υποτροφία για Παρίσι. Επιστρέφοντας εργάστηκε στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες και συνεχίζει, ενώ έχει ιδρύσει την Innjobs.net, μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για στελέχη και εργαζομένους στα ξενοδοχεία. Ο Αργύρης είναι δάσκαλος, αφού δίδασκε και διδάσκει την τέχνη της ξενοδοχίας, εκπαιδεύει προσωπικό. Οι δικές του δε σπουδές, δεν τελειώνουν αφού έχει κάνει και συνεχίζει μεταπτυχιακά. Είναι ακόμη, ας πούμε «γιατρός», αφού αναλαμβάνει ξενοδοχεία που έχουν οικονομικά προβλήματα και τα κάνει βιώσιμα. Αγαπά τη γνώση και γι’ αυτό γράφει βιβλία, όπως το «Ποτέ χωρίς το πρωϊνό μου», ένα δίγλωσσο αριστούργημα με συνταγές για εδέσματα πρωϊνού, στα ελληνικά και στα γαλλικά, ενώ στο τυπογραφείο βρίσκεται άλλο ένα. Λατρεύει τα αμπέλια και την σαμπάνια, άλλωστε έχει μεγαλώσει μέσα σε αυτά. Έχει ταξιδέψει μέχρι το καλύτερο εργοστάσιο αρωματοποιίας στη Γαλλία, για να διαλέξει ένα άρωμα, που μαζί με φύκια της θάλασσας έχει δημιουργήσει υπέροχα προϊόντα μπάνιου για ξενοδοχεία. Τώρα σχεδιάζει έπιπλα για ξενοδοχειακά δωμάτια. Μάλλον ένα έπιπλο, που θα είναι έκπληξη.

Ας διαβάσουμε όμως τα δικά του λόγια, που ξετυλίγουν μια ζωή γεμάτη, δημιουργική, μια πορεία προσφοράς στον ελληνικό τουρισμό και τους ανθρώπους του.

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ DNA

Αργύρης Νταουλιάρης: «Ο πατέρας μου ασχολούταν με τον τουρισμό με τα ξενοδοχεία όντας διευθυντής στην γαλλική Nouvelles Frontières, με έδρα το Πόρτο Χέλι. Υπήρξε διευθυντής σε πολλά ξενοδοχεία, όπως το Hydra Beach και εγώ ουσιαστικά μεγάλωσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο 401, στο «Χινίτσα». Απέκτησα ξενοδοχειακή κουλτούρα και νοοτροπία, μου άρεσε πολύ αυτός ο κόσμος.

Πόρτο Χέλι