Απάντηση της Αθήνας για τον τουρκικό χάρτη με το Αιγαίο και την Κρήτη: «Ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια»

0
44


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, 11:07

Ως «επιθετική και προκλητική ενέργεια» χαρακτηρίζει η Αθήνα τον χάρτη που έλαβε ως δώρο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από τους Γκρίζους Λύκους και δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», καταλήγει η Αθήνα.

 

Ο χάρτης στον οποίο αναφέρονται οι διπλωματικές πηγές δόθηκε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τον Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, μετά το τέλος της συνάντησης του με τα μέλη των Γκρίζων Λύκων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανάρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter οι «Γκρίζοι Λύκοι», η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι είναι τμήμα της Τουρκίας.

«Ο αρχηγός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων. Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, ο Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες με τον επίμαχο χάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, 11:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ