Άντι Γκόραμ: «Έχω 4-6 εβδομάδες ζωής»

0
66

Μόλις 4-6 εβδομάδες ζωής έχει ο Άντι Γκόραμ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος. Ο καρκίνος έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες και οι γιατροί τον ενημέρωσαν για την επιδείνωση της υγείας του, γεγονός που τον έκανε να αλλάξει την απόφαση του και να δεχθεί να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια του πρώην διεθνή τερματοφύλακα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ύστερα από τη διάγνωσή του με καρκίνο του οισοφάγου. Η ασθένεια έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, λόγω των αφόρητων πόνων που αισθανόταν το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά, οι γιατροί είχαν κάνει λόγο για έξι μήνες ζωής, όμως η εξάπλωση του καρκίνου άλλαξε αυτήν την εκτίμηση: «Τώρα θεωρούν ότι έχω 4-6 εβδομάδες. Ο καρκίνος εξαπλώθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν όλοι. Αισθανόμουν πολύ άρρωστος και πονούσα πολύ την Τρίτη. Χρειάστηκα ασθενοφόρο να με πάει πίσω στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο καρκίνος ήταν πλέον στους λεμφαδένες μου και εξαπλώνεται γρήγορα».

Δεν ήθελε να κάνει χημειοθεραπείες

Ο 58χρονος θρύλος των Ρέιντζερς είχε απορρίψει αρχικά το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, αφού θα του έδιναν «μόλις 12 εβδομάδες», όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποδέχθηκε να υποβληθεί σε ακτινοβολίες. Όπως δήλωσε, σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης του έπαιξαν τα δύο εγγόνια του:

«Ο ειδικός μου σύστησε ακτινοβολία. Αποφάσισα να ακολουθήσω την επαγγελματική συμβουλή του. Είπα εξ αρχής ότι θα παλέψω μέχρι τέλους. Αν αυτή η ακτινοθεραπεία και οι ακόλουθες θεραπείες επιμηκύνουν τη ζωή μου, θα μπορέσω να δω περισσότερο την οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συμπαίκτες μου. Θα μου δώσει την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με τα δύο εγγόνια μου. Αυτός είναι ο στόχος. Όλα ήταν αρκετά συγκινητικά με όλο τον κόσμο γύρω μου, με τον γιο μου, Ντάνι. Όλα ήταν σπουδαία”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ