Η πανδημία έχει σχεδόν τελειώσει

Date:

Ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον της πανδημίας κορονοϊού, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δηλώνοντας ότι είναι “λογικό” να θεωρείται ότι έχει σχεδόν τελειώσει.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη (16/02) για το αν πιστεύει ότι η πανδημία βρισκόταν στα τελικά της στάδια, ο Μπανσέλ είπε χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο”.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχει “περίπου 80% πιθανότητα” καθώς ο ιός εξελίσσεται, να γίνεται “ολοένα και λιγότερο μολυσματικός”.

Εάν συμβεί αυτό, ο Μπανσέλ εξακολουθεί να αναμένει από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, να εμβολιάζονται κατά του COVID-19 κάθε χρόνο.

“Αυτός ο ιός θα μείνει στους ανθρώπους για πάντα, όπως η γρίπη, και θα πρέπει να ζήσουμε μαζί του”, είπε.

Ωστόσο, ο Μπανσέλ προειδοποίησε ότι υπήρχε πιθανότητα – την οποία προσδιόρισε στο 20% – ότι η επόμενη μετάλλαξη μπορεί να κάνει τον ιό πιο μολυσματικό από την παραλλαγή Όμικρον.

“Πιστεύω ότι ήμασταν τυχεροί ως κόσμος που η Όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετική, αλλά παρόλα αυτά χάνουμε χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη”, είπε. “Ο ιός είναι απρόβλεπτος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με