Αρχική Επιχείρηση Ώρα πληρωμής για επίδομα παιδιού Μαΐου

Ώρα πληρωμής για επίδομα παιδιού Μαΐου

0
73

Η καταβολή της δεύτερης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 31 Μαΐου, ενώ ορισμένοι δικαιούχοι θα δουν περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό. Συγκεκριμένα, όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα λάβουν τώρα την έξτρα μιάμιση δόση.

Σημειώνεται, ότι η έξτρα δόση δεν συμψηφίζεται με τις δίμηνες δόσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ, ακόμη και αν η αίτηση υποβληθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023. Ειδικότερα, χορηγείται στους δικαιούχους με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πληρώνονται 31 Μαΐου

Πιο αναλυτικά, αύριο θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα για:

  • Επίδομα παιδιού
  • Επίδομα στέγασης
  • Επίδομα Γέννησης
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Αναπηρικά και Διατροφής
  • Επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του «ΓΕΦΥΡΑ»

Πόσα χρήματα είναι το επίδομα παιδιού

Το ποσό της επιδόματος ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Ποιοι παίρνουν το επίδομα Α21

Το επίδομα παιδιού χορηγείται σε:

Έλληνες πολίτες, Ομογενείς αλλοδαποί, πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ε.Ο.Χ, πολίτες τρίτων χωρών ή απάτριδες που τους έχει χορηγηθεί το καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας ή παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα τελευταία πέντε έτη πριν την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος. Oι πολίτες άλλων κρατών, πλην των παραπάνω περιπτώσεων απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα 12 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης Α21.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ