Χ.Α: Χ.Α+Markets (149): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (11/7/2022)

0
52

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ: Διατήρηση υψηλής ρευστότητας και επικέντρωση προσοχής σε καρασκοτωμένες εταιρείς οι μετοχές των οποίων έχουν κυριολεκτικά ξεφτυλιστεί στο ταμπλό… Μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα:-

 1. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
 2. ΔΕΗ
 3. ΒΙΟΧΑΛΚΟ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ φίλους αναγνώστες θα έχουμε ειδικές αναφορές στο αυριανό μας…


Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει τη διαχειριστική δουλειά της προετοιμασίας για το «Ελλάδα 2.0» και λογικά ξεκινάει η κρίσιμη φάση της υλοποίησης πολλών projects, έργων και πρωτοβουλιών.


Ο ΛΟΓΙΚΟΣ – ένα σχόλιο από την σημερινή αναφορά του:

Παρακολουθούσα την πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Βρετανία λόγω Τζόνσον και την πορεία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου που είναι από τις πλέον σοβαρές αγορές.

 • Φανταστείτε, να είχε συμβεί τέτοια πολιτική κρίση στην Ελλάδα…

Αν επηρεαζόμαστε ακόμα και από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και μας είχε τύχει κάτι ανάλογο θα είχαν ραγίσει τα τερματικά από τις τιμές που θα βλέπαμε.

 • Καταλαβαίνετε δηλαδή τι χρηματιστήριο έχουμε όπου δεν λαμβάνονται υπόψιν οι εταιρείες, τα μεγέθη τους, τα κέρδη τους, οι προοπτικές τους.

Μια αγέλη απαίδευτων, άσχετων, πανικόβλητων και καταστροφολόγων παρασύρουν σε πωλήσεις ανά πάσα στιγμή και άλλους υστερικούς και μαρτζιναρισμένους συνήθως.

 • Μεγάλη βέβαια η ευθύνη και εδώ της ποιότητας των καταστροφολογικών μέσων του διαδικτύου (μην ξεχνάτε η δυστυχία και η μιζέρια πουλάει και φέρνει κλικς) που δεν προβάλουν την επενδυτική ιδέα και ύπαρξη των μετοχών και των εταιρειών αφού συχνά τις αντιμετωπίζουν σαν κρυπτονομίσματα.

ΜΗΝΥΜΑ – ΣΧΟΛΙΟ: Οι διασυστημικές πολιτικές ελίτ της χώρας μας, από την εποχή του μακαρίτη του Ανδρέα, παίζουν το φιλορώσικο παιχνίδι. Γι΄αυτό δεν βγάλαμε ούτε ένα κυβικό μέτρο αέριο ή πετρέλαιο, γι΄ αυτό σαμποτάραμε τους Αζέρους, γι΄αυτό τον Ήστμεντ, με την επιθετικότητα που δείξαμε στα ελληνοτουρκικά, μετά από κουμπαριές και ζεμπεκιές.

 • Παίξαμε ξεκάθαρα το παιχνίδι του Πούτιν και που κάνουμε τώρα δήθεν τον άγριο, είναι για ξεκάρφωμα. Άμα ακούσατε κάποια κουβέντα κατά της Μέρκελ και λοιπού συναφιού από Μητσοτάκη, Τσίπρα και λοιπούς επιζώντες πρωθυπουργούς που έδεσαν την ΕΕ χειροπόδαρα, πέστε τες και σε μας.


12MHNΟ- Ολες οι μετοχές με άνοδο άνω του 10%


UNIBIOS – Watera International   Watera International

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ: ΤΡΙΑ ναυπηγεία σε φάση λειτουργείας—Σύρος—και επανέναρξης λειτουργείας—-Ελευσίνα, Πέραμα.

 • ΒΙΟΚΑ..…προμηθεύτρια ειδικών τμχ αλουμινίου…ώστε τα πλοία να είναι πιο ελαφριά….εναρμονισμένα με την πράσινη οικονομία….+ ειδικού τύπου κουφώματα, με ειδική επεξεργασία για αντοχή σε ιδιαίτερες συνθήκες

ΓΕΒΚΑ..…..προμηθεύτρια ειδικού υδραυλικού εξοπλισμού καθώς και συστημάτων πυρασφάλειας…..Κοντά στην αντιπροσώπευση ξένου οίκου—με κύρος—στον ναυτιλιακό-ναυπηγικό εξοπλισμό….

 • ΜΑΘΙΟΣ…….προμηθεύτρια ειδικού μονωτικού εξοπλισμού καθώς και προιόντων εσωτερικής διακόσμησης…..Ηδη στο κέντρο έρευνας της εταιρείας στη Ρεντίνα δουλεύουν πάνω στον τομέα μονωτικών υλικών…ειδικών για τον ναυπηγικό τομέα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΘΙΟΣ

 • A. Την προετοιμάζουν

  Β. Συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

  Γ. Ως εταιρεία δομικών υλικών –περιμένει πάρα πολλά απο το κατασκευαστικό έργο της επόμενης τριετίας, που θα λάβει έκταση στη χώρα μας….

  Δ. Παραγωγός τεχνικής – οικολογικής– πέτρας….η οποία έχει μεγάλη ζήτηση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τόσο οικιστικών όσο και βιομηχανικών χώρων

  Ε. Το εργοστάσιο πυρότουβλων ΙΝΤΕΑΛ είναι το ένα απο τα 2 αντίστοιχα στην Ευρώπη.

  ΣΤ. Η συνέχιση της χρήσης λιγνίτη, της δείνει το πλεονέκτημα της συντήρησης του λέβητα καύσης.

  Ζ. Πολύ καλά τοποθετημένη σε Γερμανία και Κατάρ

  Η. Η πράσινη οικονομία κουμπώνει πάνω της

  Θ. Το freefloat δεν ξεπερνά το 15%……Αν αποφασίσουν —την πάνε όπου θέλουν….ιστορικά υψηλά  12,00€

ΧΑΡΑΚΙΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο τίτλος του ΟΤΕ (-0,19%), θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 16,80 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), με ενδιάμεση αντίσταση στα 16,53 – 16,61 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών). Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, καλό θα ήταν να μην σημειωθεί κλείσιμο χαμηλότερα των 15,74 και σε ακρότητα χαμηλότερα των 14,92 ευρώ.

Και η επιστροφή υψηλότερα των 2,00 ευρώ, αρχίζει και δείχνει δύσκολη για την μετοχή του ΑΔΜΗΕ (+0,11%), που πρόσφατα βρέθηκε σε χαμηλά 28 μηνών. Για τη σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, η μετοχή πρέπει να αφήσει πίσω της τα 2,10 ευρώ (ημερήσιο “stop short”) και να κινηθεί προς τα 2,30 – 2,36 ευρώ (σπεύδουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της ΔΕΗ (+0,20%) συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Στα 5,23 κατέβηκε το ημερήσιο “stop short”, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 6,16 – 6,36 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 60 ημερών). Αν χαθεί η στήριξη στα 4,90, η μετοχή θα “ανοίξει την καταπακτή”, για σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

O ΛΟΓΙΚΟΣ: Σοβαρές πιθανότητες αναβάθμισης δεν υπήρχαν από την FITCH, ας μην γελιόμαστε και αυτό το τόνιζαν ακόμα και οι αναλυτές. Οπότε θα θεωρούσα σαν non event την σιγή της Fitch. Ούτε η αγορά είχε φουσκώσει βλέποντας τέτοιο ενδεχόμενο και αυτό φαίνεται από τις εξευτελιστικές τιμές που έχουν οι τραπεζικές μετοχές στις οποίες βέβαια είναι γνωστή η αλλεργία μας.

 • Απλά τις παρακολουθούμε, αφού έχουν καταντήσει το γενικό δείκτη σώβρακο, να μην μπορεί να γράφει ούτε τετραψήφιο ενώ άλλες μετοχές σοβαρών εταιρειών αντιστοιχούν σε γενικό δείκτη τουλάχιστον 3000 μονάδων και μέχρι 10 χιλιάδων.

Αυτά είναι τα χάλια των διοικούντων του ΧΑΑ εδώ και δύο δεκαετίες που το έχουν μετατρέψει σε ένα τραπεζοκεντρικό χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να ναι καθηλωμένος σε μονάδες χρεοκοπίας εδώ και πολλά χρόνια.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη 13 Ιουλίου, είναι ίσως η κομβική στιγμή της επόμενης εβδομάδας, όχι μόνο για τις Αμερικανικές Αγορές, αλλά για το σύνολο των Χρηματιστηρίων, καθώς θα υπαγορεύσει το ρυθμό με τον οποίο, ενδεχομένως, θα συνεχίσει να ακριβαίνει το κόστος χρήματος από το Σεπτέμβριο και μετά.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η οικονομία και παράλληλα το χρηματιστήριο μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και όχι με βάση τι κάνουν οι ξένοι. Μην ξεχνάμε ότι σκοπός της χώρας είναι να μπούμε σε επενδυτική βαθμίδα κάτι που μπορεί να συμβεί νωρίτερα από το αναμενόμενο από την στιγμή που οι πρόωρες εκλογές φαίνεται να πηγαίνουν περίπατο. Αυτό θα το καταλάβουμε από την στιγμή που θα αναβαθμιστούμε και μετά…

[email protected]#@##PΝ[email protected]>

Κυρ 10 Ιουλ στις 10:02 μ.μ.

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα την άποψη σας με το ποια θα είναι η πορεία της μετοχής της intralot μετά την ΑΜΚ. 

Θα καταφέρει να κάνει την εισαγωγή της στον Nasdaq ώστε να δει τιμές του 2018 κοντά στα 2€ ή είναι μία απλά ψυχοφθόρα διαδικασία να ασχολείτο κάποιος με την μετοχή της (διοίκηση). Πιστεύετε ότι θα είναι επιτυχής η ΑΜΚ, γιατί βλέπουμε μικρότερη τιμή στο ταμπλό σε σχέση με την τιμή της ΑΜΚ…

***

Aγαπητέ Δημήτρη, 

Μην ξεχνάς…

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

Καταλαβαίνεις… Πόσο μάλλον που δεν είμαι προφήτης, αλλά ούτε και μάγος…

Καλή εβδομάδα

[email protected]#$N^&*@gmail.com>

Προς:V Pap

Κυρ 10 Ιουλ στις 10:50 π.μ.

ΠΕΡΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Καλημέρα

Φρέσκο πρωινό κουλούρι..….

Οι Μ.Μ έκαναν—σε δοκιμαστική περίοδο—πολύ καλή δουλειά

με long—short  σε βαμβάκι ως εμπόρευμα

και —τώρα με εύσημα—έπιασε δουλειά στη μετοχή……

άτυπα προς το παρόν….αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα…..

Οι Πολύχρονοι θέλουν να πουλήσουν ποσοστό σε πολύ υψηλή τιμή…και να πινουν –με την ησυχία τους—-τα τσιπουράκια τους στον πλάτανο στην Ναύπακτο….

 

 

SPREADS

2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 1,28 +1,46
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,47 +0,65
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,57 +0,75
ΙΤΑΛΙΑ 1,17 +1,35

***

 • 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ πριν μερικά χρόνια (ίσως και 7) σε forum του capital (στο ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ του φίλου Θαν.Μαυρίδη πριν αποχωρήσει) από ιδιώτη επενδυτή και επειδή ήταν πολύ επεξηγηματικό χωρίς να πλατιάζει και πολύ εύστοχο, το είχα κρατήσει στα αρχεία μου. Και σας το παραθέτω πιο κάτω σαν απάντηση σε ορισμένα ερωτήματα αναγνωστών του μ/μ.

To κραχ του 2008-2009, αντί να φέρει τον εξορθολογισμό και την τιθάσευση της ασυδοσίας των “αγορών”, έφερε στο δήθεν όνομα της σταθερότητας, μεγαλύτερη ασυδοσία και πλήρη παράδοση της παγκόσμιας οικονομίας στους ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ (μεταφορικά και κυριολεκτικά) που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες πολυεθνικές χρηματοπιστωτικές εταιρίες.

 • Το χρηματιστήριο, στον καπιταλισμό γεννήθηκε σαν εργαλείο χρηματοδότησης των εταιριών. Σήμερα που η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια γίνονται από υπολογιστές που κρατούν τις μετοχές για λίγια εκατοστά του δευτερολέπτου, τα λεγόμενα θεμελιώδη μεγέθη δεν παίζουν κανέναν ρόλο στις συναλλαγές.

Η αποσύνδεση των λεγόμενων “αγορών”, από την πραγματική οικονομία είναι γεγονός ήδη από την δεκαετία του 80. Τα παράγωγα ήταν τα πρώτα προιόντα που αναπτύχθηκαν σαν εργαλεία αντιστάθμισης κινδύνου και σύντομα έγιναν αποκλειστικά σχεδόν κερδοσκοπικά εργαλεία. Σήμερα τα χρηματιστηριακά προιόντα είναι τόσο πολύπλοκα που σχεδόν κανείς δεν είναι σε θέση να τα ερμηνεύσει και απλά εκτελούνται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης σε μεγάλα υπολογιστικά κέντρα.

 • Τα τελευταία χρόνια το ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος χρήματος μαζί με την άπειρη πρακτικά ρευστότητα , ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ αντί να μειώσουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στα χρηματιστήρια, και παράλληλα κρατούν σε ομηρία την παγκόσμια οικονομία και τις εθνικές οικονομίες.

Οι κυβερνήσεις και τα συλλογικά όργανα των κεντρικών τραπεζών αντί να νομοθετήσουν και να παρέμβουν στις διαδικασίες και στις δομές ώστε οι λεγόμενοι “ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ” χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να μπουν φραγμοί στην διόγκωση τους στο μέλλον, ενεργά πράττουν το αντίθετο και σήμερα είμαστε σε χειρότερο σημείο από το 2008-2009.

Οι άνθρωποι του χώρου με εμπειρία και ανησυχίες απορούν με την σημερινή κατάσταση, αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν πλήρως τις αιτίες γιατί παρατηρούν τα φαινόμενα από μέσα. Είναι ο νέος καπιταλισμός, που δεν έχει καμμία σχέση με τον καπιταλισμό του 190υ-20ου αιώνα.

 • Κάποτε οι φεουδάρχες, τσιφλικάδες ή οι ευγενείς αριστοκράτες, είχαν στα χέρια τους τις οικονομίες των κρατών και οι λαοί ήταν οι σκλάβοι-εργάτες. Χρειάστηκαν πολλοί αιώνες αγώνων και επαναστάσεων για να διεκδικήσουν οι πολίτες ένα μικρό κομμάτι του ιδρώτα τους. Μια μάχη που βασίστηκε σε ιδεολογίες και ιδανικά.

Από το 1989 , η κυριαρχία των αγορών και του νεοφιλλεύθερου οικονομικού μοντέλου οδηγεί στις εξελίξεις που βιώνουμε από τότε. Την μεταφορά του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια ελάχιστων και την υποχώρηση όλων των κοινωνικών , εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση του κράτους από την εταιρία. Μια επιχείρηση που γίνεται μεθοδικά με επιστημονικές μεθόδους και με τρομερά κεφάλαια που την χρηματοδοτούν.

TO AΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Του Πέτρου Λάζου@capital.gr

 • Γιατί πιάστηκε απ’ την μύτη το έξυπνο πουλί;

“Είναι πραγματικά, εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει πλήρης διακοπή στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο σοβαρά. Θα ήταν ιδιαίτερα ανεύθυνο να μην προετοιμαστούμε” δήλωσε την Κυριακή το απόγευμα από το Aix en Provence, ένα θέρετρο διακοπών στη Νότιο Γαλλία, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, σύμφωνα με το Ρόιτερς! Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο συνέδριο το οποίο διεξαγόταν στη μικρή πόλη, είχε πει πως “αυτό είναι το πιθανότερο απ’ όλα τα σενάρια”!

 • Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης με μικρή (σχετικά) ενεργειακή εξάρτηση από το ρωσικό  αέριο (περί το 17%) αλλά αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιαδήποτε διακοπή παροχής ενεργειακών πόρων, γιατί μεγάλο ποσοστό των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας (περί το 70% του ενεργειακού μείγματος) βρίσκεται εκτός δικτύου για τακτική συντήρηση.

Ο monsieur Le Maire έχει απόλυτο δίκιο να προετοιμάζεται για την περίπτωση ολικής διακοπής της ροής φυσικού αερίου. Μιας διακοπής, που δεν θα αφορά μόνο τη χώρα του. Από σήμερα το πρωί η Ρωσία κλείνει τον Nord Stream 1, επίσης για τακτική συντήρηση 10 ημερών. Θεωρητικά ο αγωγός θα ξανανοίξει στις 21 Ιουλίου. Τι γίνεται όμως, εάν παραμείνει κλειστός; Με τη δικαιολογία πως π.χ. λείπουν σημαντικά ανταλλακτικά λόγω των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

 • Απλούστατα, η γερμανική οικονομία θα παραλύσει και η χώρα θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό σοκ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Και όλο αυτό φυσικά, δεν θα σταματήσει στη Γερμανία! Καθώς θα επιβραδύνει δραματικά η μεγαλύτερη οικονομία της, όλη η Ευρώπη θα υποφέρει.

Οι ζημίες δεν θα είναι ισομερείς ή ισοβαρείς και ο βαθμός πόνου (sic) θα είναι διαφορετικός ανά χώρα, πιθανότατα και ανά περιοχή, όμως δεν θα υπάρξει η παραμικρή γωνιά στη Γηραιά Ήπειρο, που δεν θα υποστεί συνέπειες. Αλλού θα υπάρξει βαθιά ύφεση, αλλού μικρότερη και αλλού θα σημειωθεί μόνο  (σημαντική) μείωση των ρυθμών ανάπτυξης αλλά, αλώβητος δεν θα μείνει κανείς!

 • Κι όλα αυτά την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης περίμενε την εξασθένιση της πανδημίας, την “εκτίναξη του ελατηρίου” (άραγε θα πάψουν ποτέ κάποιοι να χρησιμοποιούν αυτήν τη βλακώδη και εντελώς λανθασμένη παρομοίωση;) και την επαναφορά σε μια κανονικότητα. Γιατί η κατάσταση δεν εξελίχθηκε κατά τα αναμενόμενα; Μα επειδή οι Ρώσοι είναι εξαιρετικοί σκακιστές κατά κανόνα, ενώ οι Ευρωπαίοι κατ’ εξαίρεση.

Εκτός εάν υπάρχει κάποιος που θεωρεί πως όλα όσα συμβαίνουν ανατολικά του Δνείπερου, δεν είχαν προσχεδιαστεί εδώ και κάμποσο καιρό, στη Μόσχα, το Μινσκ και το Ιρκούτσκ.

 • Σίγουρα οι κινήσεις δεν είχαν σχεδιαστεί όπως εξελίσσονται, οπωσδήποτε είχαν άλλες προδιαγραφές, στόχους, χρονικά και φυσικά όρια, ειδικά ως προς τη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας ή την θέληση των Ουκρανών να αντισταθούν, αλλά μπορείτε να είστε 1000% βέβαιοι πως το σενάριο της μακροχρόνιας εισβολής και των αντιποίνων στις  όποιες πιθανές κυρώσεις, είχαν ληφθεί υπόψη και υπήρχαν οι σχετικές βαριάντες σχεδιασμού.

Εκτός εάν νομίζετε ότι π.χ. η “πρόσληψη” Σρέντερ στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου της Rosneft (o έτερος ρωσικός ενεργειακός γίγας), την προεδρία του Nord Stream 2, την προεδρία  του Συμβουλίου μετόχων του Nord Stream 1 και η συμμετοχή του στο Εποπτικό Συμβούλιο της Gazprom (ναι, της Gazprom!), έγιναν τυχαία και μόνο λόγω των επιχειρηματικών του ικανοτήτων!

Υπάρχουν δεκάδες άλλοι, μικρότερου βεληνεκούς, με εξαιρετική γνώση των ευρωπαϊκών μηχανισμών εξουσίας, που επί πολλά χρόνια φρόντιζαν, και πιθανότατα οι περισσότεροι εξακολουθούν να φροντίζουν, τα ρωσικά συμφέροντα στην Ευρώπη και όχι μόνο!

 • Μετά από τα όσα έχουν γίνει όμως, γεννιόνται μεγάλα ερωτηματικά. Τα οποία αφορούν την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την πολυαγαπημένη Mutti των Γερμανών επί 16 ολόκληρα χρόνια. Της οποίας η στρατηγική και η εμμονή πως η ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία “δεν είναι παρά μια οικονομική συναλλαγή όπως όλες οι άλλες”, έφερε την κατάσταση εκεί που βρίσκεται σήμερα. Μια στρατηγική, της οποίας οι δυσάρεστες συνέπειες, ίσα-ίσα που έχουν αρχίσει ν’ αχνοφαίνονται στο βάθος του χρόνου!

Πώς είναι δυνατόν αυτή η πανέξυπνη πολιτικός, που κυριάρχησε για περισσότερο από μιάμιση δεκαετία στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης να φάνηκε τόσο αφελής απέναντι στην εξάρτηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας από τη Ρωσία του Πούτιν; Ήταν άραγε αφέλεια;

 • Ή λάθος υπολογισμός στις ισορροπίες που είναι απολύτως απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις; Μήπως… αυταπατήθηκε όπως ο νεαρός της φίλος Αλέξης; Ή μήπως υπήρχαν άλλοι λόγοι, που δεν μπορούμε, ή δεν θέλουμε, να σκεφτούμε;

Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, ζητούν απαντήσεις. Και πρέπει όλοι να ζητήσουμε να δοθούν!

Πέτρος Λάζος
[email protected]

 • Dow Jones Futures Fall: Market Rally Faces Test It’s Failed; Elon Musk-Twitter Saga Far From Over

The market rally had a strong week, but is at a make-or-break point. Tesla CEO Elon Musk moved to end the Twitter takeover.***

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ