Φορολογικές δηλώσεις 2022: Σενάρια και για νέα παράταση – Τι θα γίνει με την πληρωμή του φόρου – Newsbomb – Ειδησεις

0
43

Δύσκολα όπως φαίνεται θα αποφύγει το υπουργείο Οικονομικών μια νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι αποκαλυπτικά. Μέχρι σήμερα, 17 ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, 3 στους 10 φορολογούμενους δεν έχουν πατήσει το κουμπί υποβολής της δήλωσής τους. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να κατατεθούν περίπου 1,8 εκατ. δηλώσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι κάθε μέρα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να υποβάλλονται περισσότερες από 100.000 δηλώσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ αντέχει και μπορεί να δεχθεί τόσο μεγάλο όγκο δηλώσεων την ημέρα. Αυτοί, όμως, που δεν αντέχουν είναι οι λογιστές, οι οποίοι ζητούν νέα παράταση επικαλούμενοι φόρτο υποχρεώσεων καθώς έχουν προκύψει δεκάδες νέες υποχρεώσεις, όπως επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας, fuel pass, power pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Πάντως στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει να δώσει νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η οποία λήγει κανονικά στις 29 Ιουλίου δεν πρόκειται να αλλάξει ο χρόνος πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει στο τέλος του επόμενου μήνα να καταβάλλουν ταυτόχρονα δυο δόσεις, την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ