Αρχική Επιχείρηση Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο στην ΕΕ,...

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο στην ΕΕ, 500 ευρώ το μήνα η επιβάρυνση ανά νοικοκυριό

0
48
Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για το κύμα ακρίβειας που θα χτυπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου.

Μέχρι και 500 ευρώ ανά μήνα ή 5.650 ανά έτος εκτιμά την επιβάρυνση ανά νοικοκυριό ανάλυση της Goldman Sachs στην περίπτωση που η Ρωσία κλείσει τη «στρόφιγγα» του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο που εισάγει από τη Ρωσία κατά κύριο λόγο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αν λοιπόν, για παράδειγμα, ο Nord Stream 1, που έχει διακόψει τη ροή φυσικού αερίου για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης δεν ξαναρχίσει τη λειτουργία του στις 21 Ιουλίου, τότε το πρόβλημα θα αρχίσει να γίνεται πια εμφανές.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Goldman Sachs, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί να αγοράσει φυσικό αέριο σε τιμές ως και 65% ακριβότερες, αύξηση τιμής που θα περάσει αρχικά στην ηλεκτρική ενέργεια και από εκεί και τις επιχειρήσεις που θα επιβαρυνθούν και που θα μετακυλήσουν το κόστος μέσω του παραγόμενου προϊόντος στον καταναλωτή.


Η Γερμανία ξαναβάζει μπρος μονάδα καύσης άνθρακα

Ολόκληρη η Ευρώπη προετοιμάζεται για τις συνέπειες μιας πιθανής διακοπής της ρωσικής παροχής φυσικού αερίου, ενώ κάποιοι βάζουν στον «πάγο» ακόμα και τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης σε πιο πράσινες μορφές ενέργειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία, που θα επαναλειτουργήσει μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα. Και εκεί τα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με υπέρογκους λογαριασμούς

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολες στιγμές το χειμώνα, όταν οι καταναλωτές χρειάζονται ειδική προστασία. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, κανείς δεν πρέπει να τους κόψει το ρεύμα ή το φυσικό αέριο επειδή καθυστερούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό», δήλωσε η Στέφι Λέμκε υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Γερμανίας.

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ