Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις παραδοσιακές συνταγές κάθε περιοχής.
Μία από τις φημισμένες συνταγές- και ιδιαίτερα νόστιμες θα τολμήσουμε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο -είναι ο πλαστός Τρικάλων.
Η παραδοσιακή πίτα των Τρικάλων με τα διάφορα χορταρικά, τη φέτα και το καλαμποκάλευρο είναι μια από τις πιο λαχταριστές πίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Η συνταγή, αν και κάπως μπελαλίδικη είναι εύκολη, ενώ το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Για τη συνταγή λοιπόν της παραδοσιακής πίτας των Τρικάλων θα χρειαστείς χόρτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χόρτα εποχής και της αρεσκείας σου, καλαμποκάλευρο, κρεμμύδια και πράσα μυρωδικά, φέτα και λάδι.
Τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, επομένως ξεκίνα όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Τη συνταγή βρήκαμε από το xrysoskoufaki.gr
Υλικά
- 800
γραμμάρια καλαμποκάλευρο (χωρισμένο
σε δύο μέρη, 500 και 300 γραμμαρίων) - 500
γραμμάρια ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι,
τσουκνίδες, σέσκουλα) - 4-5
φρέσκα κρεμμυδάκια - 1
πράσο - 1
ξερό κρεμμύδι - Μισό
ματσάκι άνηθο - Μισό
ματσάκι δυόσμο - 350
γραμμάρια φέτα - 250
ml ελαιόλαδο - Αλάτι
και πιπέρι - 80
γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα ψιλοκόβουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε το ίδιο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, το ξερό κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Αλατίζουμε και πιέζουμε τα χόρτα με τα χέρια έως να αφυδατωθούν ελαφρώς.
Θρυμματίζουμε
τη φέτα και την ρίχνουμε στο μπολ με τα
χορταρικά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
και τρίβουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε.
Ρίχνουμε
στο μείγμα μια γεμάτη κουταλιά της
σούπας καλαμποκάλευρο για να απορροφήσει
τα περιττά υγρά κατά το ψήσιμο.
Σε
μπολ βάζουμε τα 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρου,
κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και
ρίχνουμε τα 200 ml από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και περίπου μισό κουταλάκι
του γλυκού αλάτι.
Ρίχνοντας σιγά σιγά νερό καθώς
ζυμώνουμε ελαφρά. Θα
χρειαστείτε τόσο νερό όσο για να έχετε
μια ζύμη μαλακή, πολύ εύπλαστη.
Για να μην γίνει η ζύμη πολύ σκληρή με το ψήσιμο αλλά τραγανή θέλει αρκετό νερό και λάδι.