Στο σφυρί δύο μεζονέτες στο τρίγωνο της Βάρκιζας της Concord Τεχνική

0
37

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν βρεθεί δύο μεζονέτες στα νότια προάστια, τα οποία ανήκαν στην υπό εκκαθάριση Concord Τεχνική, μια εταιρεία η οποία συνδεόταν με τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2016 στην Αττική οδό, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Το ηλεκτρονικό σφυρί είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Eurobank για οφειλές της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης. 

Στις 856.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα των 435,07 τ.μ.

Συγκεκριμένα, θα γίνει προσπάθεια εκποίησης για ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 1.963 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Λαθούριζα στο τρίγωνο Βάρκιζας και στο οποίο συστάθηκε ένα συγκρότημα κατοικιών. 

Στην εταιρεία ανήκαν 2 μεζονέτες, οι οποίες περιήλθαν στην ιδιοκτησία της το 2008. Η ακριβότερη εξ αυτών έχει συνολική επιφάνεια 435,07 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχει και πισίνα. Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 142,56 τ.μ., το ισόγειο είναι επιφάνειας 101,37 τ.μ. και ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 62,38 τ.μ., ενώ 30,86 τ.μ. κλείστηκαν και μετατράπηκαν σε ημιυπαίθριους χώρους, διαμορφώνοντας τη συνολική επιφάνεια στα 93,24 τ.μ.. Το συγκρότημα των μεζονετών έχει κατασκευαστεί με οικοδομική άδεια του 2008, ενώ το έτος ολοκλήρωσης της κατασκευής εκτιμάται ότι είναι το 2014. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, θεωρείται ότι βρίσκεται σε καλό βαθμό συντήρησης, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 856.000 ευρώ. 

Σε ημιτελή κατάσταση η δεύτερη μεζονέτα 

Το δεύτερο ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό και εντοπίζεται στο ίδιο συγκρότημα αφορά σε μια ημιτελή κατοικία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σκυροδέτησης του υπογείου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να να διαπιστωθούν τυχόν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την άδεια οικοδόμησης. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η μεζονέτα εφόσον ολοκληρωθεί θα έχει συνολική επιφάνεια 402,63 τ.μ. και θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία πισίνας. Να σημειωθεί ότι η τιμή εκκίνησης για το εν λόγω ακίνητο έχει τεθεί στις 491.000 ευρώ. 

Τι έδειξε η έρευνα της κτηματαγοράς 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, η περιοχή Λαθούριζα, στην οποία συναντώνται κυρίως μεζονέτες, εκτείνεται βόρεια της Βάρκιζας, συγκαταλέγεται στα οικονομικότερα τμήματα της ευρύτερης περιοχής σε σχέση με την Βάρκιζα, η οποία θεωρείται το πλεονεκτηκότερο και ακριβότερο τμήμα. Επιπλέον, η έρευνα της τοπικής κτηματαγοράς έδειξε ότι η ζήτηση για αγορά μεζονετών είναι πλέον, περιορισμένη, ενώ καλύπτεται πλήρως από την αντίστοιχη προσφορά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ