Σκάει η φούσκα του streaming;

0
117

Πτώση 24% σημείωσε η μετοχή του Netflix στη μετασυνεδρίαση της Wall Street αργά χθες το βράδυ, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές της πλατφόρμας streaming μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο, στο πρώτο αρνητικό νούμερο που εμφανίζει από το 2011. 

Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι άσχημες, καθώς η Netflix προέβλεψε ότι θα χάσει άλλους 2 εκατ. συνδρομητές το τρέχον τρίμηνο. 

Κατόπιν τούτων, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι τα έσοδά της δεν αυξάνονται με τους ρυθμούς που θα ήθελε. 

«Ο κορωνοϊός θόλωσε την εικόνα, αυξάνοντας σημαντικά την ανάπτυξή μας το 2020, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από την επιβράδυνση της ανάπτυξής μας το 2021 οφειλόταν στο ότι η πανδημία συγκέντρωσε την ανάπτυξη νωρίτερα. Τώρα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί αλληλοσυνδεόμενοι παράγοντες που επιδρούν», ανέφερε η εταιρεία. 

Οι παράγοντες τους οποίους επικαλείται είναι οι εξής: 

  • Η ανάπτυξη εξαρτάται από παράγοντες τους οποίους δεν ελέγχει, όπως η υιοθέτηση των συνδεδεμένων smart TVs. 
  • Το γεγονός ότι 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται τους κωδικούς τους. 
  • Ο τεράστιος ανταγωνισμός, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς τα μεγάλα brands των media δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες streaming. 
  • Oι μακροοικονομικοί παράγοντες, με την αδύναμη οικονομία, τον υψηλό πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Ποιοι «κόβουν» τις συνδρομές 

Η έξοδος της Netflix από τη ρωσική αγορά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της κόστισε 700.000 συνδρομητές. Όμως, άλλοι 600.000 ακύρωσαν τις συνδρομές τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφότου η εταιρεία αύξησε τις τιμές. 

Στη Βρετανία, τα νοικοκυριά ακύρωσαν πάνω από 1,5 εκατ. συνδρομές streaming (πρόκειται για όλες τις πλατφόρμες, όχι μόνο το Netflix), με το 38% να δηλώνει ότι θέλει να εξοικονομήσει χρήματα, σε μία εξέλιξη που μαρτυρά τις πιέσεις που δέχονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί εξαιτίας της ακρίβειας. 

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ