Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2022! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

0
91
Εκτύπωση

Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2022! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ (www.ika.gr), Δημοσίου, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Πότε και που θα μπουν τα λεφτά.

Ειδήσεις: Υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) θα ανακοινώσουν σύντομα πότε οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις πολυαναμενόμενες αυξήσεις και τα αναδρομικά. Θυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι αναμένουν τα παραπάνω χρήματα αυτά από τον Φεβρουάριο του 2020.

Οπως αναφέρει η imerisia.gr, πρώτοι θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή βγήκαν στη σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016. Αυτοί οι πολίτες αριθμώνται στις 50.000 περίπου.

Να διευκρινίσουμε ότι οι ημερομηνίες πληρωμής διαφέρουν για τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα διαφορετικούς χρόνους θα καταβληθούν τα αναδρομικά, κάτι που σημαίνει ότι τα ποσά δεν κατέστη δυνατόν να πιστωθούν για όλους μαζί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου.

Οι πληρωμές στον Δημόσιο τομέα

Την Τρίτη 29 Ιουνίου που είναι η ημέρα τακτικών πληρωμών των συντάξεων Ιουλίου του Δημοσίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά το Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 10.800 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν καθαρές αυξήσεις στην τσέπη μεσοσταθμικά 74 ευρώ. Ωστόσο, σε επιμέρους κατηγορίες ειδικών μισθολογίων (πχ. Δικαστικοί) οι αυξήσεις φτάνουν τα 451 ευρώ ενώ οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις έως και 192 ευρώ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν όμως τώρα τα αναδρομικά. Τα αναδρομικά – έως και 21 μηνών – που απορρέουν από την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ανατρέχουν στον Οκτώβριο του 2019 θα καταβληθούν στους εν λόγω συνταξιούχους του Δημοσίου πιθανότατα στο τέλος Ιουλίου.

Οι πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα
Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν με εμβόλιμη (όχι τακτική) πληρωμή τα αναδρομικά 21 μηνών – και ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2021 – στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες).

Οι μηνιαίες αυξήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο θα δοθούν στους νέους συνταξιούχους (συνταξιοδότηση από Μάιο 2016 και μετά) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης στο τέλος του Ιουλίου. Έκτοτε η σύνταξη θα καταβάλλεται αυξημένη.

Τι ισχύει για τους παλαιούς συνταξιούχους
Το δεύτερο κύμα πληρωμών για 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα.

Οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν πιθανότατα τέλος Αυγούστου, ίσως και Σεπτέμβριο. Δεν αποκλείεται όμως να ξεκινήσουν σταδιακά κάποιες πληρωμές παλαιών συνταξιούχων με πάνω από 30ετια ασφάλισης και από τα τέλη Ιουλίου. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται:

50.000 παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά .Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ.

100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40 -50 ευρώ.

Βάσει του μέχρι σήμερα προγραμματισμού, η διαδικασία των πληρωμών θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ από τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει «μπαράζ μηνιαίων» πληρωμών για την αποπληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών που απορρέουν από την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2022! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Ποσά και δικαιούχοι.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε πληρωμές 12,8 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 25/05 – 31/05 πληρώθηκαν 568 άτομα για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού ΕΔΩ

Εκτακτη είδηση-70.000 νέες ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ έρχονται …! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ

ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 5/6! Σε 20 ημέρες οι πληρωμές για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ , ΕΤΑΑ το ΝΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΦΚΑ- ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ