Ο FDA ενέκρινε και το χάπι κατά του κορωνοϊού της Merck

0
136


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 16:54

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Πέμπτη το αντιιικό χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού, μία ημέρα μετά το πράσινο φως που έδωσε σε μια παρόμοια θεραπεία από την Pfizer.

Το φάρμακο της Merck, το molnupiravir, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Ridgeback Biotherapeutics, μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους από κορωνοϊό κατά περίπου 30% για άτομα που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, εφόσον ληφθεί στην αρχική φάση της νόσου. 

Ο Οργανισμός ενέκρινε το χάπι για θεραπεία ήπιας έως μέτριας νόσησης σε ενηλίκους που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης και για τους οποίους οι εναλλακτικές θεραπείες δεν είναι προσβάσιμες ή κατάλληλες.

Το χάπι της Merck θα μπορεί να λαμβάνεται στο σπίτι. Το molnupiravir δεν έχει εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, επειδή μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των οστών και των χόνδρων, ανέφερε ο FDA σε ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμφωνήσει για την αγορά έως και 5 εκατ. θεραπευτικών σχημάτων του φαρμάκου έναντι 700 δολαρίων έκαστο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 17:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ