Ο Ερντογάν μαζεύει χρήμα! 20 δις του δίνει η Σαουδική Αραβία , στήριξη και από Ρωσία

0
40

Ο «απομονωμένος» Ερντογάν μαζεύει χρήμα! Σύμφωνα με  το Middle East Eye η Τουρκία θα εισπράξει σύντομα 10 δις δολάρια από τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία θα  καταθέσει αρχικά 10 δισ. δολάρια σε ομόλογα και λογαριασμούς του τουρκικού δημοσίου που συνολικά  αναμένει κατάθεση 20 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Τον Ιούνιο, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος συνάντησε Τούρκο Πρόεδρο μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, όταν η Τουρκία απέσυρε μια δικαστική υπόθεση στην οποία δικάζονταν Σαουδάραβες πράκτορες που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Μετά την επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν, τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία αποφάσισαν να εμβαθύνουν τους εμπορικούς, ενεργειακούς και αμυντικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής και περιφερειακής συνεργασίας και διαβούλευσης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι δήλωσε ότι η Τουρκία θα χρειαστεί 30 έως 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της. Φαίνεται ότι τα βρίσκει αφού χρήματα παίρνει και από τη Ρωσία.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom συμφώνησε να μεταφέρει 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, έργο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg πριν μερικές ημέρες.

Η Rosatom άνοιξε επίσης μια προσφορά για να λάβει μια πιστωτική γραμμή 6,1 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του Akkuyu, τοποθετώντας προσωρινά τα κεφάλαια σε ομόλογα και λογαριασμούς του τουρκικού δημοσίου, έγραψε το Middle East Eye.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ