Οι τέσσερις λόγοι για ισχυρό buy από την Pantelakis

0
119

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Νέα τιμή στόχο στα 22 ευρώ από 17,4 ευρώ προηγούμένως θέτει για τη μετοχή της Mytilineos νέα έκθεση της Pantelakis, η οποία ταυτόχρονα απευθύνει σύσταση ισχυρού buy.

Η αύξηση αυτή, με το ανοδικό περιθώριο σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής να ξεπερνά το 45%, προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών και ειδικότερα:

Της ολοκλήρωσης, μέσα στο 2022 και της άμεσης συνεισφοράς στην κερδοφορία της εταιρείας, του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής που θα διπλασιάσει την παραγωγή της MYTILINEOS από θερμικές πηγές,

Της έγκαιρης στροφής της εταιρείας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την “Πράσινη Μετάβαση”, έχοντας θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο του 1.5GW αιολικών πάρκων, το οποίο θα ολοκληρωθεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Της δυναμικής που έχει αναπτύξει η αγορά του Αλουμινίου με αιχμή την επικείμενη αύξηση της ζήτησης για “Πράσινο” Αλουμίνιο, ειδικά σε αγορές όπως αυτή της Ευρώπης, στην οποία η MYTILINEOS είναι έτοιμη να ανταποκριθεί.

Τέλος, του κεντρικού ρόλου που αναμένεται να έχει η MYTILINEOS στο Ευρωπαϊκό Πακέτο Ανάκαμψης, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μεγάλα έργα υποδομών με κεντρικό άξονα την “Πράσινη Μετάβαση”.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρά το ράλι της μετοχής το 2021, υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο ανόδου καθώς μετά από 4 χρόνια που η κερδοφορία EBITDA κινήθηκε στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ το 2023, προτού φτάσει στα 600 εκατ. το 2024.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ