Ξεκίνησε η λειτουργία του δορυφορικού Internet της Starlink στην Ελλάδα με ικανοποιητικές ταχύτητες – SpaceX

0
81

Επίσημα η Starlink ανακοινώνει τη διάθεση του δορυφορικού της δικτύου σε 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, περίπου 1.5 χρόνο μετά την έναρξη των δημόσιων δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη όπως γνωρίζουμε και από χρήστες του insomnia, η Starlink έχει ξεκινήσει την αποστολή του κατάλληλου εξοπλισμού σε όσους είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία, καταβάλλοντας το κόστος των €499. Με βάση μάλιστα την εμπειρία του @BadIronTree, οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχει υποσχεθεί η εταιρεία, με το download να διαμορφώνεται από 180 έως και 400mbs, ενώ οι ταχύτητες upload είναι σημαντικά μικρότερες από 22 έως 60mbps. Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται και το latency, το οποίο όπως και γενικότερα οι ταχύτητες που προσφέρει η υπηρεσία διαφοροποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Starlink_Lieferumfang_(51227435151).jpeg.55509006fc1ea8b9aaf277e0eac4e402.jpeg

Με μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας ενημερωνόμαστε ότι το κόστος εξοπλισμού έχει αυξηθεί -λόγω πληθωρισμού- στα €654 ενώ υπάρχει πρόσθετη χρέωση €85 για τα μεταφορικά. Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής παραμένει στα €99 xωρίς κάποιο όριο στον όγκο των δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης. Το δίκτυο δορυφόρων της Starlink αποτελείται μέχρι σήμερα από 1584 δορυφόρους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε ύψος που φτάνει τα 550 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Στόχος της Starlink αλλά και του CEO της, Elon Musk, είναι ο αριθμός αυτός να εκτιναχθεί στους 12.000 δορυφόρους, παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά και μια σειρά από νέες υπηρεσίες όπως συνεχή παροχή Internet μεγάλων ταχυτήτων σε φορτηγά, πλοία και αεροσκάφη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ