Κομπίνα για εύκολο κέρδος με μεταχειρισμένα Tesla

0
73

Μία κομπίνα για γρήγορο κέρδος προσπαθούν να περιορίσουν οι αρχές της Γαλλίας, βάζοντας εμπόδια στην γρήγορη μεταπώληση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η κατάσταση που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης, με τις σημαντικές ελλείψεις σε αυτοκίνητα, έχει εκτοξεύσει τις τιμές των μεταχειρισμένων σε μεγάλα ύψη.

Από την κατάσταση αυτή έσπευσαν να επωφεληθούν διάφοροι σε αρκετές χώρες, ιδίως σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η “κομπίνα” είναι απλή. Αγοράζεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κερδίζεις χρήματα από τις κρατικές επιδοτήσεις και στη συνέχεια του πουλάς με τιμή που ξεπερνά ακόμα και την αρχική καταλόγου χωρίς την επιδότηση.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις στην Γαλλία, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει σημαντικούς περιορισμούς στη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού.

Συγκεκριμένα, για να πωληθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα πρέπει πλέον να έχει συμπληρώσει 12 μήνες ή 6.000 χιλιόμετρα στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Αν τελικά ο ιδιοκτήτης αψηφήσει τον νέο αυτό κανονισμό, και για δικούς του λόγους επιμείνει να προχωρήσει στην πώληση του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης στην κυβέρνηση.

Στην Γαλλία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν 6.000 ευρώ κρατική ενίσχυση. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι τα Tesla Model 3 της Γαλλίας είναι τα πιο συμφέροντα για την συγκεκριμένη κομπίνα, καθώς η εταιρία τα πουλά κάτω από τα 45.000 ευρώ, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν όλο το ποσό της ενίσχυσης.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, καθώς υπάρχουν Τesla του 2021 ή ακόμα και φετινά, τα οποία πωλούνται κυρίως στην Γερμανία σε τιμές που ξεπερνούν την ήδη αυξημένη τιμή καταλόγου.

Το θέμα βέβαια δεν αφορά μόνο τα Tesla αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες, οι οποίες έχουν δυσκολίες στο να παραδώσουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα έγκαιρα, με αποτέλεσμα οι αγοραστές να είναι δεκτικοί να δώσουν όσο-όσο για να αγοράσουν κάποιο ελάχιστα μεταχειρισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Από τα 400 στα 800 Volt
Το Κινούμαι Ηλεκτρικά αύξησε κατά 1.500% τις πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ!
Εδώ θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το νέο Κινούμαι Ηλεκτρικά!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ