Κλείνει ένας κύκλος αναδιάρθρωσης του χρέους και ανοίγει μια…

0
69

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  

Την έγκριση για να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση μέχρι και 130 εκατ. ευρώ έδωσαν οι μέτοχοι της Intralot στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Χρυσόστομος Σφάτος με την ΑΜΚ, θα υπάρξει η δυνατότητα για την επαναγορά του 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ Intralot Inc, η οποία δεν ελέγχεται από την Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού που έγινε τον περασμένο Αύγουστο ενώ παράλληλα θα δοθεί λύση και στο πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Επομένως, μετά την επαναγορά, η θυγατρική θα περάσει κατά 100% κάτω από τον έλεγχο του ομίλου. Επιπλέον, η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί υπέρ των παλαιών μετόχων και με διασφαλισμένο στρατηγικό επενδυτή, το fund Standard General, το οποίο έχει δεσμευθεί να πάρει μέχρι και το ένα τρίτο των αδιάθετων μετοχών με την ανώτατη τιμή ανά μετοχή να έχει οριστεί στα 0,58 ευρώ. 

Για έναν κύκλος που κλείνει αλλά και για μια καινούργια εποχή που ανοίγεται για τον όμιλο έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στην αμερικανική αγορά σε πρώτο χρόνο αλλά και στις υπόλοιπες αγορές.  

“Μετά από δύο χρόνια σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων κλείνει μια διαδικασία με τους ομολογιούχους της εταιρείας, η οποία εν μέρει έκλεισε με την πώληση ενός ποσοστού της αμερικάνικης θυγατρικής και σήμερα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στοχεύουμε στην επαναγορά των μετοχών αυτών από τους ομολογιούχους η οποία έχει συμφωνηθεί ήδη να γίνει. Η εταιρεία μας είναι μια από τις τρεις που ειδικεύεται στα παιχνίδια λοταρίας και για αυτό το λόγο υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τον αμερικανικό στρατηγικό επενδυτή το fund Standard General, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και διαθέτει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται μ τον συγκεκριμένο κλάδο εκτός από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό δίνει μια μεγάλη δυνατότητα τόσο στο fund όσο και σε εμάς για να αναπτυχθούμε πάρα πολύ δυνατά στην αγορά των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη κίνηση θα ισχυροποιήσει την θέση μας σαν μια παγκόσμια εταιρεία, θέση την οποία τα τελευταία χρόνια είχαμε απωλέσει λόγω των οικονομικών συνθηκών. Είχαμε διάφορες προτάσεις στη συμμετοχή των κεφαλαίων του ομίλου αλλά προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με την Standard General και μαζί της να προχωρήσουμε σε κάποιες συζητήσεις για το πως θα αναπτυχθεί η εταιρεία τόσο στις ΗΠΑ, όπου επικεντρώνεται αυτή την στιγμής το ενδιαφέρον μας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες. Σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο, αυτόν της αναδιάρθρωσης του χρέος της Intralot γενικότερα με ισχυροποίηση της εταιρείας και με την απόκτηση ενός συνεταίρου, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε πλέον με άλλες δυνάμεις και προοπτικές μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ”, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ