Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πόσα κερδίζουν οι επαγγελματίες από τις αλλαγές

0
52

Ως «μάννα εξ’ ουρανού» φαντάζει για σχεδόν 700.000 επαγγελματίες η νέα παράταση στην αποπληρωμή που αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δεδομένων των συνθηκών στην αγορά. Και αυτό επειδή δεν θα χρειαστεί ούτε τον τρέχοντα μήνα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να χάσουν «κομμάτι» της απαραίτητης ρευστότητας. Δεν είναι όμως το μόνο κέρδος. Ουσιαστικά οι υπόχρεες επιχειρήσεις είναι τριπλά κερδισμένες τόσο από τις παρατάσεις όσο και από τις αλλαγές στους όρους αποπληρωμής της ενίσχυσης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Mε την έκδοση σχετικών αποφάσεων η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μετατίθεται για την 29η Ιουλίου 2022.

Παράλληλα, παρατείνεται αναλόγως και η προθεσμία για την εναλλακτική δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, έως και την 29η Ιουλίου 2022.

Επιπλέον, αυξάνονται οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης από εξήντα (60) σε ενενήντα έξι (96) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες είναι άτοκες.

Αλλαγές από τις οποίες προκύπτει «τριπλό» κέρδος για κάθε επαγγελματία.

Το «κούρεμα» για την εφάπαξ εξόφληση

Το πρώτο «κέρδος» και το πιο προφανές για τον κάθε επιχειρηματία είναι ότι δεν θα χρειαστεί ακόμα να «αποχωριστεί» μέρος της όποιας ρευστότητας διαθέτει για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ πληρωμή της Επιστρεπτέας είναι το δεύτερο «κέρδος»: Και αυτό γιατί με τη μετάθεση της ημερομηνίας για την εφάπαξ εξόφληση ουσιαστικά κατά δύο μήνες (σ.σ.: η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 31 Μαΐου) δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν αυτό το δίμηνο τα απαιτούμενα ποσά για να προχωρήσουν σε εξόφληση ολόκληρου του ποσού που οφείλουν, ειδικά εάν αυτό είναι σχετικά μικρό και μπορεί να «σηκώσει» το βάρος ο υπόχρεος.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ