Αρχική Επιχείρηση Επίδομα Παιδιού 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τη 2η δόση, ποιοι θα πάρουν...

Επίδομα Παιδιού 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τη 2η δόση, ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

0
89
Η δεύτερη δόση για το Επίδομα Παιδιού 2022 θα στείλει στα… ΑΤΜ 150.000 περισσότερους δικαιούχους από την πρώτη δόση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχε γράψει το Dnews, θα καταβληθούν 198.500.000 ευρώ για το Επίδομα Παιδιού και θα πληρωθούν 150.000 περισσότεροι δικαιούχοι από την πρώτη δόση.


Σημεώνεται ότι το προηγούμενο δίμηνο πληρώθηκαν 577.105 δικαιούχοι και καταβλήθηκε ποσό ύψους 118.659.682 ευρώ.

Η 2η δόση για το Επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί – σε όσους φυσικά θα έχουν υποβάλει αίτηση- την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα.

Την προηγούμενη ημέρα της πληρωμής (Δευτέρα 30/5) και κατά τις απογευματινές ώρες τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους

Ωστόσο, θα υπάρξει μια μερίδα δικαιούχων που θα λάβουν… ενισχυμένο επίδομα, δηλαδή θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.


Το έκτακτο «δώρο Πάσχα», που αντιστοιχεί στη μιάμιση δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21, θα δοθεί σε όσους δεν πληρώθηκαν πριν από το Πάσχα μαζί με τη δίμηνη δόση Μαρτίου-Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.


Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ωστόσο οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 όποτε και να κάνουν την αίτηση για το 2022 ακόμη και την τελευταία ημέρα, δηλαδή 15 Ιανουαρίου 2023 θα λάβουν κανονικά τη μιάμιση δόση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ προκειμένου να διαβάσουν τις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Επίδομα Παιδιού.

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ