Αρχική Επιχείρηση Επίδομα βενζίνης: Κλείνει το Fuel Pass, όχι όμως και η επιδότηση

Επίδομα βενζίνης: Κλείνει το Fuel Pass, όχι όμως και η επιδότηση

0
69
Tο Fuel Pass κλείνει σε λίγα 24ωρα, όμως η επιδότηση στα καύσιμα θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι καθώς αναμένεται να υπάρξει έκπτωση στην αντλία και για τη βενζίνη.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας που αφορά τις αιτήσεις για το Fuel Pass και το επίδομα βενζίνης καθώς στις 10 Ιουνίου εκπνέει η σχετική προθεσμία που είχε δώσει το οικονομικό επιτελείο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.


Ωστόσο, το κλείσιμο της πλατφόρμας του Fuel Pass δεν θα σημάνει αυτόματα και το τέλος της επιδότησης στα καύσιμα.

Κι αυτό γιατί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζουν τον δημοσιονομικό χώρο που αναμένεται να προκύψει από δύο βασικές πηγές εσόδων. 

Ειδικότερα, εφόσον η καλή εικόνα που παρουσιάζουν τα κρατικά ταμεία στο πρώτο τετράμηνο του 2022 συνεχιστεί, όπως και τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση από τον τουρισμό, τότε θα υπάρξει δυνατότητα για νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων και στήριξη των νοικοκυριών.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι περισσότερα από ένα. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το επικρατέστερο θα είναι να δοθεί η επιδότηση στην αντλία και όχι μέσω καταβολής χρημάτων στους δικαιούχους.


Ήδη αυτό συμβαίνει για το diesel κίνησης που επιδοτείται με 15 λεπτά ανά λίτρο. Εφόσον αυτό το μέτρο «προκριθεί» και για την βενζίνη, τότε η επιδότηση θα δίνεται απ’ ευθείας στην αντλία και εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 20 έως 30 λεπτών το λίτρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή αύξηση της επιδότησης και για το diesel (που σήμερα είναι στα 15 λεπτά ανά λίτρο).

 

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ