Εκτακτο ανακοινωθέν από τους συνταξιούχους – ΕΝΣΙΔΥ για τις Fast track συντάξεις – Πληρωμή ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

0
84
Εκτύπωση

Εκτακτο ανακοινωθέν από τους συνταξιούχους – ΕΝΣΙΔΥ για τις Fast track συντάξεις – Πληρωμή ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

NEWS LIVE -Fast track έλεγχος των αιτήσεων συνταξιοδότησης στο δίμηνο από την ημέρα που υποβάλλονται, προβλέπει διάταξη που ενσωματώθηκε στον πρόσφατο νόμο για τον ΟΑΕΔ. Ο λόγος είναι ότι θα αποστέλλεται στον αιτών η λεγόμενη «πρόσκληση σε ακρόαση» και θα δίνεται το περιθώριο του ενός μήνα για να ανταποκριθεί σε αυτή.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο κόσμος …πεινάει και ο Τσακλόγλου δίνει διπλή σύνταξη σε δήμαρχους και νομάρχες!

Το χρονικό διάστημα της αναμονής ώστε να πραγματοποιηθεί η «ακρόαση», θα ενεργοποιείται μετά την πάροδο του πρώτου διμήνου. Άρα, η επιτάχυνση των διαδικασιών θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ !

Η «πρόσκληση σε ακρόαση» θεωρείται μια πάγια διαδικασία που ακολουθείται λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης (εγκριτική ή απορριπτική). Συνήθως ζητούνται τα όποια δικαιολογητικά λείπουν από την αίτηση και δίνεται το ανωτέρω περιθώριο, ώστε να υποβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, η δίμηνη είναι και η προθεσμία εξόφλησης του συνόλου ή μέρους της οφειλής του ασφαλισμένου. Η διαδικασία θα εκκινεί αφού εκδίδεται αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης, από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ. Δικαίωμα αξιοποίησης της εν λόγω διαδικασίας, ώστε να εκδοθεί πιο γρήγορα η σύνταξή τους, έχουν και όσοι ασφαλισμένοι έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, ακόμα και αν υπερβαίνουν το ανώτατο όριο. Για αγρότες το όριο χρέους από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών είναι 6.000 ευρώ, ενώ ανέρχεται στα 20.000 ευρώ για μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος εξοφλήσει, έστω και το υπερβαίνων ποσό εντός της προθεσμίας των δύο μηνών, τότε θα μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία απονομής της σύνταξής του. Σε αντίθετή περίπτωση, η αίτηση για χορήγηση σύνταξης, θα απορρίπτεται.

vouchers.gov.gr – ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Fuel Pass : Για σήμερα 27/4/2022 αίτηση μόνο για ΑΦΜ που λήγει σε 3, 4, 5 -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το υπόλοιπο της οφειλής που θα υφίσταται ακόμα, θα παρακρατείται κάθε μήνα από την σύνταξη που θα εκδοθεί. Στην ειδική περίπτωση, που ο ασφαλισμένος έχει κάποιας μορφής αναπηρία, τότε το αίτημα που θα υποβάλλει θα ελέγχεται, αφού πρώτα κατατεθεί και η απαραίτητη βεβαίωση από το αρμόδιο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Εκεί θα επικυρώνεται το ποσοστό αναπηρίας.

Ειδικοί της Κοινωνικής Ασφάλισης πάντως, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου, της fast track διαδικασίας, με δεδομένα τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ και τα οποία γίνονται ακόμα πιο εμφανή στα τμήματα απονομής των συντάξεων.

Επίσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών, προφανώς θα συνδράμει ώστε να μειωθεί το στοκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ειδικά σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις. Όμως, εκτιμάται ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι ταχύτερες απονομές να οδηγήσουν στο μέλλον σε δραματικές ανατροπές, που θα έχουν δυσμενές αποτέλεσμα για τους ίδιους τους συνταξιούχους. Αν δηλαδή ο απαραίτητος έλεγχος που θα γίνει, οδηγήσει στο αποτέλεσμα ότι δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί το ποσό σύνταξης που δόθηκε ή ακόμα χειρότερα ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τότε θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Και εγένετο…. ΦΩΣ για τις συντάξεις ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ -Μοιράζουν λεφτά για το επίδομα καυσίμων – Αιτήσεις: vouchers.gov.gr

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Ιουνίου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2022 την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Πεντακοστιανές πληρωμές για τις συντάξεις ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ, Σωμάτων Ασφαλείας

Νέα εγκύκλιος φέρνει αυξήσεις από 70 έως 115 ευρώ το μήνα στις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ