Διευθύνων Σύμβουλος της SOCAR: Η Τουρκία θα έχει δυνατό χέρι στο τραπέζι

0
58

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SOCAR , Zaur Gahramanov δήλωσε ότι η δυνατότητα της Τουρκίας να γίνει ενεργειακό κέντρο αυξάνεται μέρα με τη μέρα και είπε: «Το αέριο της Μαύρης Θάλασσας θα προσθέσει δύναμη στην Τουρκία και στην παγκόσμια αγορά

Ο Γκαχραμάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε με δημοσιογράφους στην «27η Έκθεση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Κασπίας» που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, είπε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική αγορά για αυτούς και ότι θα συνεχίσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει επιτύχει πολύ σημαντικά έργα στον τομέα της ενέργειας την πρόσφατη περίοδο, ο Gahramanov είπε: “Η Τουρκία αύξησε τους πόρους φυσικού αερίου της, κατασκεύασε τερματικούς σταθμούς LNG, νέους αγωγούς φυσικού αερίου, νέες αποθήκες αερίου. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτό, και για το απόθεμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα θα ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα.”

Σημειώνοντας ότι η SOCAR κατευθύνει επίσης τις επενδύσεις της στον ενεργειακό μετασχηματισμό, ο Gahramanov είπε, “Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας σε αυτόν τον τομέα”. 

Δηλώνοντας ότι το Trans-Atolian Natural Gas Pipeline Project (TANAP) και οι πρόσφατες επενδύσεις παίζουν ρόλο στο να επηρεαστεί λιγότερο η Τουρκία από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας σε όλο τον κόσμο, είπε: «Οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται στην Τουρκία, αλλά χωρίς TANAP, χωρίς LNG τερματικά, οι χωρητικότητες αποθήκευσης δεν θα ήταν διαθέσιμες. Εάν δεν είχε αυξηθεί η αύξηση της τιμής, οι αυξήσεις των τιμών θα ήταν πολύ μεγαλύτερες».

 “Το αέριο που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα δεν πρέπει να εξετάζεται μόνο ως προς την κάλυψη των αναγκών της Τουρκίας σε φυσικό αέριο. Το αέριο της Μαύρης Θάλασσας θα προσθέσει δύναμη στη δύναμη της Τουρκίας στην παγκόσμια αγορά. Θα έχει ισχυρό χέρι στο τραπέζι.”

Ο Γενικός Διευθυντής του TANAP Saltuk Düzyol είπε επίσης ότι 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από τα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που μεταφέρονται ετησίως μέσω αγωγών παραδίδονται στην Ευρώπη και 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Τουρκία, στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμφωνιών.

Δηλώνοντας ότι απαιτούνται νέες επενδύσεις για να αυξηθεί η ροή φυσικού αερίου που πραγματοποιείται με την TANAP στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, ο Düzyol είπε, «Όταν υποβάλλεις μια ζήτηση, χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί αυτή η ζήτηση και για αυτήν την αλυσίδα αξίας Σε αυτή την αγορά φυσικού αερίου είναι συνήθως 4 χρόνια, μέχρι 5-6 χρόνια. Μπορεί να πάρει περισσότερο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ