“Βλέπει” εκτός συνόρων η πλατφόρμα που βρίσκει φροντίδα για την…

0
39

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Μια ιδέα που γεννήθηκε από μια πραγματική ανάγκη και στη συνέχεια μετουσιώθηκε στην online πλατφόρμα grandmama, η οποία βοηθά στην εύρεση φροντιστή για ηλικιωμένους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φροντίδα στο σπίτι. Η αρχή έγινε πριν μερικά χρόνια όταν η Μαρία Μήλιου κλήθηκε να φροντίσει την μητέρα της ενώ δύο χρόνια αργότερα ένωσε τις δυνάμεις της με την Βίκυ Κλήμη, μια σύμπραξη, η οποία έθεσε τα θεμέλια για μια νέα δυναμική πορεία για την startup. Στα πρώτα του βήματα, το εγχείρημα χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια ενώ στην πορεία εκτός από τα έσοδα που σημειώνει, επένδυσε και ένας angel investor, ο οποίος πίστεψε τόσο στις προοπτικές ανάπτυξης που εμφανίζει η πλατφόρμα όσο και στην ομάδα του grandmama, η οποία είναι κυρίως γυναικεία υπόθεση.

Περισσότεροι από 4.000 φροντιστές στο δίκτυο του grandmama

Σήμερα μετράει περισσότερους από 4.000 φροντιστές, οι οποίοι εντάσσονται στο δίκτυό της ενώ μόνο το 2021 ανταποκρίθηκε σε συνολικά 1.000 αιτήματα συγγενών, οι οποίοι αναζητούσαν το κατάλληλο άτομο για να φροντίσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. “Πρόκειται είτε για εσωτερικούς, οι οποίοι μένουν στο ίδιο σπίτι με τους ηλικιωμένους είτε εξωτερικοί, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για κάποιες ώρες ή μέρες την εβδομάδα”, εξηγεί στο capital.gr η CEO του grandmama Βίκυ Κλήμη και προσθέτει: “Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αιτήματα εύρεσης φροντιστή από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές”. Οι φροντιστές αμείβονται με βάση τη συμφωνία που κάνουν με την εκάστοτε οικογένεια, η οποία στην ουσία τον “προσλαμβάνει” ενώ το grandmama λαμβάνει κάποιο ποσό ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα παράσχει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την αξιολόγηση των φροντιστών, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένη συνέντευξη, δημιουργία φακέλου με τα στοιχεία τους, και επικοινωνία με τις συστάσεις τους ενώ υπάρχει διαβάθμιση ανάλογα με τα προσόντα τους (για παράδειγμα εάν διαθέτει κάποιο πτυχίο νοσηλευτικής) αλλά και τις απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες του ηλικιωμένου.

Η ζήτηση από το εξωτερικό

“Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα της τρίτης ηλικίας και επομένως δεν περιοριζόμαστε αποκλειστικά στο επιχειρηματικό κομμάτι της πλατφόρμας αλλά δίνουμε βαρύτητα και στην ανθρώπινη πλευρά καθώς αισθανόμαστε ότι συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων”. Επόμενο, σημαντικό βήμα για την online πλατφόρμα αποτελεί η επέκταση των δραστηριοτήτων της και εκτός ελληνικών συνόρων. “Ήδη καλύπτουμε περιστατικά στέλνοντας φροντιστές από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, την Ιρλανδία, την Αυστρία και την Ελβετία ενώ δεχόμαστε αιτήματα και από κράτη εκτός Ευρώπης, όπως από την Αυστραλία όπου υπάρχει μια σημαντική ελληνική κοινότητα και υπάρχει ανάγκη για φροντιστές, οι οποίοι μιλούν ελληνικά. Ωστόσο, η επέκταση σε χώρες εκτός Ευρώπης, είναι κάτι που το εξετάζουμε σε δεύτερο χρόνο”, επισημαίνει η κ. Κλήμη και προσθέτει ότι η εταιρεία δέχεται από 5 μέχρι 10 αιτήματα περίπου το μήνα από το εξωτερικό. Παράλληλα, στα σχέδιά της είναι και η περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση της πλατφόρμας καθώς σε αυτή τη φάση εξετάζει έναν αλγόριθμο για το καλύτερο ταίριασμα του φροντιστή και του περιστατικού προκειμένου να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανάδειξη του grandmama μεταξύ των νικητών στα φετινά Envolve awards αποτελεί όχι μόνο μια ηθική επιβράβευση αλλά και μια ουσιαστική υποστήριξη για την υλοποίηση των μελλοντικών σχεδίων της νεοφυούς εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ